изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-13 @ 00:08 EET
Борисов: Ще съставим мнозинство в парламента, а после правителство    
Политика "Искам събитията да се случват тогава, когато трябва. Мога да ви кажа, кой искам да бъде председател на парламента, но утре събирам колегите да обсъждаме вариантите. За вас мога да кажа например, че председател на парламента ще е Цецка Цачева, но нека да обсъдим този въпрос. Ако колегите изберат и одобрят по-добър вариант, аз ще се съглася с него. Цецка Цачева победи два пъти Румен Петков и четири пъти формацията на Найден Зеленогорски", така отговори на въпрос, кой ще бъде председател на Народното събрание номинираният за министър-председател на страната Бойко Борисов. Досегашният евродепутат Николай Младенов няма да бъде външен министър, но щял да бъде министър.

Борисов: Ще съставим мнозинство в парламента, а после правителство
Борисов: Ще съставим мнозинство в парламента, а после правителство
Бойко Борисов обяви, че изграждането на газопровод до Гърция е приоритет на новото правителство.

Bulgarian Post
12.07.2009 г.

"Искам събитията да се случват тогава, когато трябва. Мога да ви кажа, кой искам да бъде председател на парламента, но утре събирам колегите да обсъждаме вариантите. За вас мога да кажа например, че председател на парламента ще е Цецка Цачева, но нека да обсъдим този въпрос. Ако колегите изберат и одобрят по-добър вариант, аз ще се съглася с него. Цецка Цачева победи два пъти Румен Петков и четири пъти формацията на Найден Зеленогорски", така отговори на въпрос, кой ще бъде председател на Народното събрание номинираният за министър-председател на страната Бойко Борисов. Досегашният евродепутат Николай Младенов няма да бъде външен министър, но щял да бъде министър.

"Тя е добър юрист, семейна , компетентна. Такъв е Красимир Велчев и партията го обича. Аз обаче специално по-лесно работя с жени, а българските жени по-добре се представят в Бюрксел", каза Борисов.

Според него правителството е готово като цяло, но Борисов заяви, че иска ГЕРБ прецизно да подбере точните хора за всеки пост. "Искам първо да поговоря с колегите и депутатите от ГЕРБ и да кажа на тях кой какъв искам да бъде, защото заслужават това. Те не заслужават да чуят от медиите, кой какъв става", обясни Борисов.

"Във вторник, на 14 юли, трябва да се конструира парламента с неговите комисии и групи. Ако можем след това да постигнем споразумение за подкрепа с партиите, които са в парламента ще е добре", каза Борисов и обяви, че спряганата за вицепремиер Кристалина Георгиева, на този етап, го съветва по всички финансово-икономически въпроси и на този етап остава в Световната банка. "Тя е изключителен специалисти и ме съветва ежедневно за финанси, икономика и екология", каза Борисов.

Той заяви, че Николай Младенов няма да бъде следващия министър на външните работи, но щял да бъде министър в новото правителство. "Дразни ме тази игра на министри, защото заради нея нарушаваме принципите на организация на паритя ГЕРБ", обясни Борисов и каза, че структурите на партията му са се развили. Борисов обясни, че всичко в ГЕРБ било организирано на екипен принцип, включително взимането на важни решения за бъдещото управление. Той обясни, че си е позволил единствено лично да се занимава с БСП в отминалата изборна кампания.

"Вярно е, че надиграх лично скъпите ПР-и на Станишев. Нашата кампания бе без пари, а тяхната бе най-скъпата в историята на изборите. Забавлявах се с тях, пусках им въдички", каза настоящият кмет на София и обясни, че ако трябва да говори сериозно ГЕРБ е заработила добре и е успяла правилно да разпредели енергията, финансите и силата на хората, за да успее на парламентарните избори.

Хората гласували за прогнозируем и познат политик

"За пръв път българите гласуваха за човек, който познават за премиер, за мен. Няма друг случай, в който човек да бъде 9 години под прожекторите" заяви Борисов. На въпрос защо западните медии пишат, че е каратист и бодигард, той обясни, че българите били "цветни" за западните медии. "Те извеждат "черен колан по карате" и "бодигард". Аз никога не съм бил бодигард, а съм имал фирма, с над 2 000 служители. Аз съм доктор на науките и въпреки, че западните медии знаят това, ние в България сме много цветни за тях и затова те изваждат това като акцент", каза Борисов. Той допълни, че хората гласували за ГЕРБ, за да започне борба с престъпността и корупцията, а ДАНС да започне да работи като истинска информационно-аналитична служба, която да подава качествена информация.

"Ще поискам отчет и план от ДАНС, за да видим как се е работило и как ще се работи. Не може да има реваншизъм. Обратно, който е коректен ще  получи доверие да работи", поясни бъдещия премиер.

На въпрос "Защо искате да "отзовете" депутат?" на Цветанка Ризова, която визира станалия известен като рапър Тодор Йосифов, Борисов заяви, че думата "отзовем" не е правилна. "В последните дни доста се спекулира с името на това момче, което е написало различни песни и ги е пяло. Той е бил бунтар в ученическите си години. Срещу него ще има ежедневна атака, изкарват му ежедневно клиповете, текстове от песни и т.н.", обясни Борисов и каза, че ако колегите му в ГЕРБ поискат Йосифов да остане, той ще остане като депутат.

"Знаете, че се отказахме от "Митко Пайнера", който е изключително успешен мениджър, но се отказахме, за да не се спекулира с ГЕРБ", каза бъдещият министър-председател и допълни, че т. нар. "рапър" е написал писмо, с което предлага да се откаже от депутатско място в полза на следващия в листата на ГЕРБ. "Ако преценим, че за партията е добре да го оттеглим сега, аз ще го ползвам в изпълнителната власт, точно на място където ще работи с младежи бунтари, такива като него. Ще преценим дали партия ГЕРБ да не бъде атакувана заради текстовете, които това момче е пяло в песните си преди 5 или 6 години. Ако го оттеглим, той ще отговаря за младежката политика при мен в министерски съвет. Тогава ще го взема в изпълнителната власт", съобщи Борисов.

Ще има ли правителство на малцинството?

"В момента рискуваме много, ако направим правителство на малцинството. Затова сме внимателни, искаме да се конструира парламента и да видим какво мнозинство можем да създадем. В момента имаме първо цел да защитим бюджета, а после да започнем да вадим страната от кризата", това отговори Бойко Борисов на въпрос дали ще прави собствен кабинет.

На въпрос свързан с това дали ще има тройна коалиция по предложението на президента Първанов, който предложи БСП за партньор на ГЕРБ, а после и тройна коалиция Борисов заяви, че не обича да му се бъркат в работата.

"Не обичам някой да ми се бърка в работата и аз не се бъркам в работата на други. Не обичам да ми се бъркат в партията. Ще проведем така преговорите, че да получим стабилно парламентарни мнозинство. Няма да бъде честно към нас, защото ГЕРБ спечели убедителна победа. Видно е, че с БСП и ДПС няма да правим каквито и да е коалиции. Няма да правим и тройна коалиция.", бяха думите на настоящия кмет на София и бъдещ премиер.

Който нарушава етническия мир ще има работа със закона!

На въпрос на водещия на предаването "На 4 очи" по "Нова телевизия", че думите на Ахмед Доган за етническия мир, са прозвучали заплашитебно и язвително, Бойко Борисов отговори, че казаното от доган не е лично отношение към него е отношение към към 40% от българските избиратели.

"Ако те го заслужават, слушайте го г-н Доган", допълни Борисов и каза, че за ГЕРБ няма етническа карта. "Ако някой се опита "да подпали чергата" тогава си има служби и срещу него ще се стовари цялата сила на закона", обясни той и допълни, че в ГЕРБ има български мюсюлмани и е абсурд да се говори за "етническа карта". "БСП и ДПС бяха отхвърлени от българския народ. Дали личността Борисов, Станишев или Доган мисли по някакъв начин има значение. Но по-важно е, че ние представляваме милиони избиратели и сме длъжни да правим каквото искат хората", каза Борисов.

"Да" на АЕЦ "Белене" и нов газапровод до Гърция

"Трябва да бъде изградена газовата връзка с Гърция като алтернативен източник за доставка на газ. Искам чрез европейската банка за възстановяване и развитие да подпишем договор за разширяване и доизграждане на газовото хранилище в Чирен", обяви Борисов и допълние, че атомната централа в Белене трябва да бъде построена. "Имаме разрешение от ЕС тя да бъде строена и не трябва да изпускаме такава възможност. Трябва обаче първо да съставим правителството и после ще търсим варианти за строителството на АЕЦ "Белене", обясни лидерът на ГЕРБ.

Според него за всичко, което е добро за държавата ще бъде прилаган консенсусен подход. "Държавата за мен е на първо място", обяви Борисов и каза, че привества например това, че Сергей Станишев да подпише договор за изграждане на газопровода "Набуко".

"Няма сделки за ревизия. Затова говорихме с прокуратурата и се надявам, че там разбират, че не могат да стоят на страна и като независима система да слушат критиките от Брюксел към България", обясни Борисов и каза, че от прокуратурата са му казали, че са работили добре с него в управлението на София. "Ще има проверки за всеки, който е нарушавал закона и той ще бъде даден на прокурора. Имаме сериозни прокурори те ще работят добре, ако върху тях не се оказва политически натиск", обяви той и допълни, че трябва да има страх от наказание, защото "народът иска справедливост и да не се краде". Бъдещият премиер каза още, че ке надява, че прокурорите разбират, че той няма да ходи в Брюксел, за да му се карат. Той допълни, че ако съдебната власт се провали "ще се съберем в парламента и ще мислим". Борисов все пак допълни, че засега е убеден, че съдебната власт ще заработи.

Ще бъдат ли прекратени големите руски енергийни проекти?

"Президентът някъде спомена, че вие ще прекратите руските енергийни проекти. Руските медии пишат подобни неща. Как вашата партия ще гледа на руските енергийни проекти в България?", бе един от въпросите към следващия премиер в предаването "На 4 очи". Водещият Цветанка Ризова цитира публикации в руските медии, според които Борисов бил проевропейски ориентиран и затова щял да загърби руските енергейни интереси в България.

"В писаното от руската преса има много истини. Ние наистина сме проевропейска партия. Такова е дори името на партията ни "Граждани за европейско развитие на България" (ГЕРБ). От друга страна ние нямаме комплекси от Русия и имаме много приятели там. Всичко, което е от интереса на двете страни ще бъде изпълнявано", обясни Борисов.

bpost.bg

 


Сходни връзки

Борисов: Ще съставим мнозинство в парламента, а после правителство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди