изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 01:59 EET
Общини ще строят екопътеки, етнографски музеи и атракции със средства от ПРСР    
Новини

Одобрените проекти са на 13 общини. Освен екопътеки, музеи и атракции те планират да създадат места за спорт и развлечения и информационни центрове и изработят маркетиниг стратегии за туристическите обекти. Общият размер на одобрените от ДФ Земеделие” субсидии е  4 260 864 лв. Те се отпускат по мярка 313 „Насърчаване на туристическите дейности”. 

 

Сред най-интересните проекти е този на община Гурково, която ще създаде туристически информационен център с музей на магарето. Общината ще изгради рампа за хора с двигателни затруднения, оборудва кът за деца и постави информационни и пътни табели. Общините Ново Село, Чупрене, Мизия и Стрелча също ще създадат туристически центрове, като община Стрелча ще купи и съоръжения за велотуризъм.

Община Сухиндол ще направи игрище за пейнтбол и игри с въжета, както и екопътека „Деветашко плато”. Община Априлци ще вложи средства от Програмата за развитие на селските райони в игрище за мини-футбол, соларни лампи и туристически център, който ще бъде охраняван със система за видеонаблюдение.

Проектът на община Чипровци е за създаването на атракции за посетители и места за отдих в ландшафтния парк Широка планина” в с. Превала. Паркът ще има беседка, заслон, брод и чешма. По друг проект същата община ще създаде зона за експониране на традиционни занаяти.

Община Баните ще изгради център за посетители, който ще представи нейното природното и културно наследство. За него ще бъдат купени народни носии, музикални инструменти и аудио-визуално оборудване, което ще пресъздава народни обичаи. Средства ще бъдат вложени и в мебели за посетителските центрове, 3-4 минутни филми за местното етнографско, историческо и природно наследство, както и в  софтуер.

Последните четири проекта са за създаването на парк комплекс и амфитеатър; на планинско колоездачно трасе; на екопътека, както и на етнографски музей. Те са съответно на общините Каспичан, Трън, Сапарева Баня и Хитрино.

 

18 юни 2012

                                                                                ДФ „Земеделие” –

Разплащателна агенция

 


Сходни връзки

Общини ще строят екопътеки, етнографски музеи и атракции със средства от ПРСР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.23 секунди