изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 07:41 EET
"ПЛАСТХИМ-Т" - СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ КЛАС А    
Икономика

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев връчи сертификат за инвестиция клас А на тервелската фирма "Пластхим-Т". Това е петата фирма за тази година, сертифицирана по Закона за насърчаване на инвестициите – издадени са четири сертификата клас А и един клас Б. През първите четири месеца на тази година са привлечени седем пъти повече инвестиции в сравнение със същия период на миналата година – 407 млн. евро спрямо 63 млн. евро, посочи министърът."Пластхим-Т" ще вложи 32.9 млн. лв. за закупуване на нова екструдерна инсталация за производство на полипропиленово фолио, слитер за фолио и рециклираща машина. В предприятието ще бъдат разкрити 32 нови работни места.

Делян Добрев изрази задоволство, че връчва сертификата на българска компания за инвестиция, която ще стимулира икономиката ни в трудни времена.

Общите инвестиции на сертифицираните през тази година компании са в размер на 454 млн. лв., като по тези проекти ще бъдат осигурени над 580 нови постоянни работни места. За сравнение – през цялата цялата 2011 г. са сертифицирани 4 проекта клас А на стойност 92 млн. лв, по които са разкрити 340 нови работни места.

Сертификатът на "Пластхим-Т" беше получен от председателя на Съвета на директорите на фирмата Цветан Лъжански. Той заяви, че компанията е един от европейските лидери в производството биаксиално-ориентирано полипропиленово фолио и опаковки от пластмаса, които имат приложение в хранително-вкусовата промишленост, строителството, химическата индустрия, транспорта, печатната и цветарската индустрии. НДТ

 


Сходни връзки

"ПЛАСТХИМ-Т" - СЪС СЕРТИФИКАТ ЗА ИНВЕСТИЦИЯ КЛАС А | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди