изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-21 @ 02:11 EET
НОВИ ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЕЛИ ЗА ЛОВНИЯ СОКОЛ    
ЕкологияДве нови информационни табели за ловния сокол са поставени наскоро от екипа на БДЗП в рамките на международния проект за опазване на вида в североизточна България, Румъния, Унгария и Словакия, финансиран по програма LIFE+ на Европейския съюз. Местата, на които са монтирани табелите, са нос Калиакра и Центърът за защита на природата и животните в Добрич.

 Те не са избрани случайно. Освен че се намират в района на проекта, тези места са често посещавани от ловния сокол, който може да бъде наблюдаван там с малко повече късмет, както и от голям брой български и чуждестранни туристи и природолюбители, информират от Българското дружество за защита на птиците.
Информационните табели осведомяват посетителите и за целта на проекта - спасяването на ловния сокол за фауната на България чрез прилагането на доказани успешни подходи в опазването му, които са довели до значително увеличаване на числеността му в Унгария и Словакия.
Освен дейностите, които извършваме за подобрявне на местообитанията с цел улесняване на заселването на ловни соколи – поставяне на изкуствени гнезда, предложения за подобрение на агро-екологичните мерки за субсидиране и др. – важна роля имат и тези, които са насочени към заплахите за вида – изолиране на средноволтови електропроводи, рехабилитация на ранени птици, охрана на гнезда, поставяне на сателитни предаватели и мониторинг на вида, повишаване на обществената ангажираност. НДТ

 


Сходни връзки

НОВИ ИНФОРМАЦИОННИ ТАБЕЛИ ЗА ЛОВНИЯ СОКОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.95 секунди