изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-13 @ 19:01 EET
МЛАДЕЖИ ОТ КИТАЙ СЕ УЧАТ В ДОБРИЧ    
Образование В рамките на проект за борба с бедността и опазване на околната среда във Висше училище Международен колеж от понеделник до 13 юли се организира обучение на млади лидери в сферата на устойчивото земеделие, устойчивото предприемачество и устойчивия туризъм, в което участници са представители на младежките организации-партньори по проекта.

 Освен обмяната на добри практики и развитието на лидерски умения, заложени в програмата на обучението, младежите ще имат за задача да заснемат и кратък видео филм, чрез който да представят по един атрактивен и иновативен начин своите идеи за борба с най-големите проблеми на Земята – бедността и замърсяването на околната среда.

Участниците  ще имат възможност да опознаят и българската, и в частност местната, култура като домакините са предвидили часове за изучаване на народни танци, дегустиране на традиционни добруджански ястия и посещения на туристически обекти в региона на Добрич.

Проектът „Младежко партньорство за устойчиво развитие на селските райони: мобилизиране на местни ресурси за опазване на околната среда и борба срещу бедността” цели да мобилизира младежите насоките на проекта във връзка с икономическото и комерсиално развитие и да увеличи познанията на младежите относно устойчивите методи за борба с бедността. Той предоставя възможност на младежи от три континента да се срещнат и да обменят ценен опит и идеи за опазването на околната среда и за ефективната борба срещу бедността. Чрез тази инициатива партньорските организации се надяват да повишат младежката отговорност и активност по въпросите, които засягат развитието на света в бъдеще.

Проектът на сдружение Интернешънъл Солушънс, Добрич,  с наименование „Младежко партньорство за устойчиво развитие на селските райони: мобилизиране на местни ресурси за опазване на околната среда и борба срещу бедността” стартира през ноември 2011 година. Той  се изпълнява в рамките на програма „Младежта в действие” на Европейската Комисия. Реализацията на дейностите се осъществява от консорциум от образователни институции и младежки неправителствени организации от три континента - България, Румъния, Италия, Китай, Гана и Непал. НДТ

 


Сходни връзки

МЛАДЕЖИ ОТ КИТАЙ СЕ УЧАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.60 секунди