изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-21 @ 08:36 EET
Д-Р ПЪРВАНОВА ОТНОВО ФОКУСИРА ВЪРХУ ВЪПРОСА ЗА СЕМЕЙНОТО ПЛАНИРАНЕ    
Европейски съюзДомакин на събитие, с което ще стартира серия от дебати за достъпа до семейно планиране в развиващите се страни ще бъде българският евродепутат д-р Антония Първанова в навечерието на Световния ден на населението. Краят на серията от дискусии ще бъде отбелязан с международната среща на върха в Лондон на тема семейно планиране. Тя е организирана от Обединеното кралство и Фондация „Бил и Мелинда Гейтс", с подкрепата на Фонда на ООН за населението (UNFPA) и други партньори.

 

 Събитието в Европейския парламент и срещата на върха в Лондон стартират кампания за повишаването на достъпа до животоспасяващи медицински услуги и информация, свързани с раждането и семейното планиране. Целта на кампанията е до 2020г. броят на жените в най-бедните страни, имащи достъп до репродуктивни здравни услуги, да се увеличи със 120 милиона.

Данните сочат, че повече от 200 милиона жени и момичета в развиващите се страни, които не искат да забременеят, нямат достъп до контрацептиви, информация и услуги. 99% от майчината смъртност се наблюдава в развиващите се страни, докато в същото време се оценява, че на всеки две минути по една жена умира в резултат на усложнения, свързани с бременността.

В навечерието на събитието д-р Антония Първанова заяви: "Ние сме тук днес, за да демонстрираме ангажимент и за да поискаме от международната общност да предприеме необходимите мерки по един въпрос, който дълго време се пренебрегва от политиките ни за развитие. Искрено се надявам, че срещата на върха за семейното планиране ще предостави възможност за постигане на фундаментални и животопроменящи резултати, които ще подобрят здравето на жените и момичетата и ще допринесат за по-здравословни и проспериращи нации".

С оглед на по-широкото социално въздействие, осигуряването на достъп до семейно планиране за жените и момичетата ще има значителен ефект: семействата стават по-здрави, икономически по-стабилни и по-добре образовани. Почти една четвърт от момичетата в Субсахарска Африка отпадат от училище заради нежелана бременност. Всяка една допълнителна година образование за момичетата над средното ниво увеличава с между 10% и 20% евентуалното заплащане на момичетата. Когато жените получават доходи, те реинвестират 90% от тези доходи в техните семейства, в сравнение със само 30 до 40% средно за мъжете. НДТ

 

 


Сходни връзки

Д-Р ПЪРВАНОВА ОТНОВО ФОКУСИРА ВЪРХУ ВЪПРОСА ЗА СЕМЕЙНОТО ПЛАНИРАНЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.00 секунди