изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 01:26 EET
Окръжен съд – Добрич, даде ход на наказателно дело за грабеж и опит за кражба срещу 29-годишен добрилчия    
Ред и сигурност Окръжен съд – Добрич, даде ход на наказателното дело срещу 29-годишния Валентин Ал. Хр. от Добрич по обвинения за грабеж и опит за кражба, които представляват опасен рецидив. Окръжна прокуратура – Добрич, го обвинява в това, че на 10.11.2011 г. в гр. Добрич, е отнел от добричко семейство 140 лв., а след като е бил заварен при извършване на кражбата за запазване на владението върху откраднатите вещи е употребил сила и грабежът е извършен при условията на опасен рецидив.

               Чрез разрушаване на преграда, здраво направена за защита на имот, той е направил опит да отнеме от владението на същото семейство хранителни продукти, машина за рязане на дърва, нови летни гуми с джанти, телевизор, 3 мобилни телефона, други  вещи и сумата от 15 лв., всичко на обща стойност 1143,35 лв., като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

            В съдебната зала днес Валентин Хр. поиска отвод на съдебния състав, тъй като съдии от Окръжен съд – Добрич, са свидетели по наказателно дело срещу него в Районен съд – Добрич, за хулиганство. Съдебният състав намери, че наличието на това наказателно производство в Районния съд не е основание за неговия отвод. Подсъдимият не посочи обстоятелства и аргументи защо смята, че този съдебен състав би бил пристрастен и не би гледал обективно делото, след като настоящият състав няма отношение към случилото се в съдебно заседание с друг съдебен състав.

            По искане на пострадалия от деянията по делото за грабеж и опит за кражба съдът го конституира като частен съдебен обвинител. В съдебното заседание неговата съпруга не се яви, а е представила молба да отсъства по здравословни причини.

            Съдът изслуша обясненията на Валентин Хр., че въпросната вечер е посетил чичо си и получил от него телефон. След това се прибрал у дома си и до 12,30 ч. си писал SMS-и със своя позната. На сутринта излязъл навън, но когато разбрал, че го търси полиция веднага се отзовал.

            Окръжен съд – Добрич, разпита днес пострадалия собственик и вещите лица, изготвили  две от представените по делото експертизи. Приети бяха съдебно-оценъчна експертиза на вещите, обект на престъпленията, и съдебно-одорологична експертиза, която установява съответствие на телесната миризма на подсъдимия и намерени на местопрестъплението суичер и ръкавици. 

            Делото бе отложено за 01.10.2012 г. за събиране на доказателства. За разпит тогава ще бъдат призовани пострадалата собственичка на отнетото, чичото и родителите на подсъдимия, жената, с която е разменял SMS-и и неявило се в съдебното заседание вещо лице, изготвило съдебно-психиатричната експертиза.

             Валентин Хр. се държа агресивно в съдебната зала днес и това наложи да бъде отстраняван няколко пъти от залата, като след завръщането му му бе прочитан съдебният протокол за извършените в негово отсъствие процесуални действия.

            Валентин Хр. е безработен, не е семеен. Той е осъждан 6 пъти, четири от тях за грабежи. На 12.10.2011 г. той е приключил изтърпяването на последното наложено му наказание 4 години и 5 месеца лишаване от свобода за грабеж, извършен при опасен рецидив.

21.08.2012 г.                                                  Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, даде ход на наказателно дело за грабеж и опит за кражба срещу 29-годишен добрилчия | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.20 секунди