изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-14 @ 03:18 EET
ПОДГОТВЯТ ФЕСТИВАЛ НА ЗАНАЯТИТЕ    
КултураОбщина град Добрич започва подготовката за организиране на Фестивала на талантите, който ще се проведе на 22 септември. Предвижда се в центъра на града да бъдат разположени 7 арт ателиета, където добричлии ще могат да разгърнат своите разнообразни таланти. В рамките на един ден всеки ще има възможност да рисува, да пише поезия и проза, да танцува, пее и свири, да майстори грънци, да меси хляб, да рисува икони, да пробва дърворезба, да апликира и оцветява, да реди керамично пано, да бъде за кратко артист на импровизирана сцена, да прави екоскулптури.
"Старият Добрич"HPIM5605АЕМО "Старият Добрич"Етнографската къща

Очаква се най-атрактивна да е подредената на площад "Демокрация" шевица от живи цветя.
"Добрич - жива шевица от таланти" е проект на Община град Добрич по Оперативна програма "Регионално развитие", BG161PO001/1.1-10/2010/025. В рамките му се организира Фестивал на талантите - синтез от изкуства, съчетаващи традиционното с иновативното. Предвижда се началото на празника да започне от възстановения розариум в градския парк „Свети Георги”. През цветен венец-арка ще премине шествие, състоящо се от професионалисти, самодейци и граждани, под формата на лъч, свързващ парка с площад „Свобода”, където ще бъде официалното откриване на фестивала.
Едновременно по протежението на двете успоредни улици, свързващи двата основни площада в централна градска част ще бъдат разположени арт ателиетата. След официалното откриване на фестивала всеки гражданин ще може да открие твореца в себе си на местата за творчески изяви.
Фестивалът ще представлява съвкупност от арт ателиета, които ще бъдат открити и ще действат едновременно на точно определени места в градското пространство. Предвидени са много и различни прояви, а творческият ден ще завърши с празничен концерт.

НДТ

 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ФЕСТИВАЛ НА ЗАНАЯТИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.19 секунди