изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 14:44 EET
ЖЕРТВИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЪДЕБНИ СИСТЕМИ    
Европейски съюзПървия по рода си Закон за установяване на минимални стандарти за правата, защитата и подкрепата на жертвите на престъпления прие вчера Европейският парламент, съобщиха от екипа на българския евродепутат д-р Антония Първанова. Именно тя е била основен докладчик по споразумението, постигнато между Европейския парламент и Съвета на ЕС.

То представлява съществено и дългоочаквано подобряване на защитата на жертвите на престъпления и укрепване на процесуалните им права. След влизането в сила на Лисабонския договор, който дава по-големи компетенции на Европейския парламент, този текст ще бъде сериозен принос в законодателството на ЕС в областта на правосъдието и вътрешните работи, насочен специфично към защита правата на европейските граждани.

Д-р Антония Първанова работи активно за поставянето на акцент върху определянето на специфични нужди за защита в новите разпоредби на споразумението, договорени от  Европейската комисия, Европейския парламент и от Съвета. Евродепутатът коментира: "Тази директива е от изключително значение за изграждане на европейски норми на правосъдие и защита на жертвите на престъпление в Европейския съюз. Важно е това, че всички жертви на криминални престъпления ще бъдат оценявани индивидуално, като се вземат в предвид личностните им характеристики, естеството и обстоятелствата на престъплението с цел идентифициране на специфичните нужди за защита и осигуряване на най-адекватната и подходяща подкрепа. Новите правила премахват съществуващите пропуски в настоящото законодателство."

 "Адекватният отговор на нуждите на жертвите, независимо от престъплението и независимо от това къде живеят или от къде идват, ще е в полза както на европейските граждани, така и на националните съдебни системи." добави д-р Първанова.НДТ

 

 


Сходни връзки

ЖЕРТВИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЦЕНТЪРА НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЪДЕБНИ СИСТЕМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.15 секунди