изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-10-18 @ 14:32 EEST
ВиК - ДОБРИЧ, ЩЕ СТАНЕ ПРОЗРАЧНО И СТАБИЛНО ДРУЖЕСТВО    
Интервюта Това заяви в интервю за НДТ новият управител на дружеството инж. Юлиян Иванов

- Г-н Иванов, сядате на един от най-горещите ръководни столове в областта - този на управител на ВиК, при това в изключително труден момент. Политическо ли е назначението Ви?

- Категорично - не. Може би аз съм единственият управител на ВиК - Добрич, чието назначение не е политическа принадлежност. Както вече Ви казах, бях сред основателите на гражданското сдружение ГЕРБ в Тервел, но спрях до там с политиката. Никога не съм бил член на партията и нямам намерение да членувам. Поканиха ме от МРРБ като експерт и приех като такъв, защото смятам, че имам знания и умения да помогна. Ще работя, заедно с екипа експерти, част от които вече са в Добрич, а до петък трябва да пристигнат и останалите, ВиК - Добрич, да стане прозрачно и стабилно дружество. С работата си досега съм доказал, че мога да работя в екип. С колегите ще работим за модернизацията на дружеството и повишаване на услугите за гражданите.

- Г-н Иванов, как ще коментирате публикации в днешен добрички вестник, че сте съден за кражба на тръби?

- Само показвам и не коментирам. /Предоставя на репортер на вестника свидетелство за съдимост от Районен съд Тервел, където е записано - неосъждан/.

- Какво е първото, с което се захванахте?

- В момента вече има екип от 6 души, които правят одит на дружеството. Първото ми разпореждане днес /б.а. - вчера/, бе да няма никакво спиране на водата в областта с изключение на случаите за аварии. Искам детайлно да се запозная със ситуацията и тогава ще мога по-подробно да коментирам конкретни действия и стъпки. Това, което мога да кажа, е и това, което каза министър Павлова, ще работим за оптимизацията на разходите, на персонала.

- Един от сериозните проблеми е събираемостта. Какви мерки ще вземете в тази насока?

- Очаквам специалистите по вземанията, които идват от столицата. Първото, което ще предприема е обновяването и актуализирането на базата данни, с които ВиК разполага, за да имаме по-точна картина на ситуацията. От 1 октомври ще въведем и нов метод на отчитане. С уведомления ще е ясно кога в какъв времеви период ще мине инкасатор на даден адрес. Там, където хората няма да бъдат в домовете си, ще ги помолим да залепят на вратата информация с данните си от водомера.

- Община град Добрич има подаден за одобрение проект за воден цикъл на града - запознат ли сте с това, ще търсите ли общините за съдействие в работата си?

- Това е другото нещо, което вече съм предприел. За утре /б.а. - днес/ имам насрочени срещи с кметовете на Балчик, Каварна, Шабла и град Добрич. За петък ще уговоря срещи с кметовете на Генерал Тошево, Тервел, Крушари. Планирам среща и с управителя на "Жилфонд-инвест", за да обсъдим конкретни действия за съвместна работа.

- Какви са другите конкретни действия, които предприехте в първия работен ден?

- Едно от нещата, които съм поискал е да има пълна прозрачност във дружеството. Всички поръчки за доставка на материали и обекти ще бъдат обявявани публично, като при отварянето на офертите ще каня и журналисти. Работил съм в областта като експерт - в Тервел, в Албена, работата ми се вижда и се надявам да успея да стабилизирам фирмата.

НДТ

 


Сходни връзки

ВиК - ДОБРИЧ, ЩЕ СТАНЕ ПРОЗРАЧНО И СТАБИЛНО ДРУЖЕСТВО | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВиК - ДОБРИЧ, ЩЕ СТАНЕ ПРОЗРАЧНО И СТАБИЛНО ДРУЖЕСТВО
Автор: Anonymous да 2012-09-21 @ 08:03 EEST
Хубави приказки, но накрая какво ще излезе ще гледаме.И аз така говоря като се върна от чужбина.
ВиК - ДОБРИЧ, ЩЕ СТАНЕ ПРОЗРАЧНО И СТАБИЛНО ДРУЖЕСТВО
Автор: Anonymous да 2012-09-21 @ 09:48 EEST

много мазен ми изглежда.

лукав, с нечисти мисли .

да видим сега откъде ще я захване.

май първо ще се обгради с бивши "водни духове".

ВиК - ДОБРИЧ, ЩЕ СТАНЕ ПРОЗРАЧНО И СТАБИЛНО ДРУЖЕСТВО
Автор: Anonymous да 2012-10-05 @ 21:07 EEST
iz4akaite izvestno vreme i togava komentiraite  ne govorete nepodgotveni predubedeni

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди