изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 15:28 EET
РАЗКРИВАТ ДВЕ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниДве социални услуги, финансирани като местни дейности, ще бъдат разкрити в община Добричка. Решението за това бе взето на заседание на Общинския съвет вчера. От 1 октомври ще отвори врати Център за обществена подкрепа. Той ще е с капацитет 30 места, в него ще работят шестима души. За издръжката му до края на годината ще бъда изразходвани 19 245 лева.

Центърът ще продължи да функционира и през следващата година, финансирането е 76 980 лева. Другата услуга е "Социален асистент". От нея ще се възползват 30 души, социалните асистенти ще са 15. Услугата ще стартира също от първи октомври и ще продължи и през следващата година. За трите месеца на т. г. са предвидени 21 000 лева, а за 2013 година - 84 000 лева. Във връзка с разкриване на услугата "Социален асистент" ОбС гласува допълнение в Наредба №8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Добричка.

Общинските съветници отказаха да отпуснат средства за участие на женската певческа група при народно читалище "Свобода" в село Стожер в предаване по БНТ "Иде нашенската музика". Гласувани бяха 1 000 лева за издаване и закупуване на сборник "Народни песни от Добричко" на композитора Петър Крумов. За следващо заседание бе отложено разглеждането на информация за търговското обслужване на населението от община Добричка и състоянието на услугите.

ОбС одобри Споразумение между общините Балчик, Генерал Тошево, Добричка, Добрич, Каварна, Крушари, Тервел, Шабла, Никола Козлево и СНЦ "Управление на отпадъците-регион  Добрич", сключено на 16.09.2011 г. Направено бе изменение, което се налага от новия Закон за управление на отпадъците, публикуван през юли т. г. в Държавен вестник. Според изменението, общините ще договарят съвместно цената за третиране на тон отпадък, постъпил в регионалната система за управление на отпадъците, която да е еднаква за всички членове на сдружението, като от нея не може да се формира печалба за СНЦ или за конкретна община. ОбС не гласува предложението за учредяване на сервитут на кабелна линия в част от имот № 000059 с начин на трайно ползване „пасище, мера" по КВС на село Стожер за изграждане на обект подземен електропровод 20 кV, за присъединяване към мрежа средно напрежение на регионалното депо за ТБО. Не бе прието и предложението за даване на предварително съгласие за промяна на предназначението на част от имот с начин на трайно ползване „пасище, мера" по КВС на село Стожер за изграждане на обект „Пътна връзка от път ІІ-29 Варна-Добрич до регионално депо за ТБО. НДТ

 


Сходни връзки

РАЗКРИВАТ ДВЕ СОЦИАЛНИ УСЛУГИ В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.55 секунди