изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 21:56 EET
ГЕН. ТОШЕВО ПРЕДСТАВИ СВОИ УСПЕШНИ ПРОЕКТИ    
НовиниПроектът на община Генерал Тошево "Трансграничен регион Генерал Тошево-Негру Вода - непозната туристическа дестинация" бе представен в Разград. Това стана в рамките на Четвъртата конференция с европейски разпространители на информация в рамките на програма за "Трансгранично сътрудничество Румъния-България 2007-2013".

На конференцията бяха оповестени дейностите, организирани от Съвместния технически секретариат и проведените събития за информираност и публичност.

Проектът на Генерал Тошево, като един от първите приключени по програмата, е доказателство, че и техническата инфраструктура може да се изпълнява успешно, щом съществува добро партньорство между две общини. Представителите на съвместния технически секретариат, намиращ се в Калараш, Румъния, заявиха, че се гордеят с този първи приключен проект.

От Министерството на регионалното развитие и туризма на Румъния, действащо като Съвместен управляващ орган на Съвместна оперативна програма "Черноморски басейн 2007-2013", беше получена покана за участие в Годишната конференция на програмата "Задълбочаване на сътрудничеството през Черноморския басейн", която се проведе в Кишинев, Молдова, на 18 и 19 септември 2012 г. Представители на Националните партниращи органи на държавите участнички в Програма "Черноморски басейн" фокусираха върху общата ситуация  в Черноморския регион и очертаха възможностите за неговото развитие през следващия програмен период 2014-2020 г.

Община Генерал Тошево представи своя проект "Диалог между културите ", реализиран в три страни - България, Румъния и Украйна. Той е първият успешно изпълнен проект по програма "Черноморски басейн 2007-2013" в този програмен период и самата покана за участие в Годишната конференция на Съвместна оперативна програма "Черноморски басейн 2007-2013" е доказателство за значимостта на успеха на Община Генерал Тошево.

Посочените два успешни трансгранични проекта на община Генерал Тошево са резултат от добрите взаимоотношения със страните, участнички в тях и предпоставка за доброто ни европейско бъдеще. Много добри са отзивите и за последващите два инфраструктурни проекта, основните дейности по които приключиха и предстои да се направи окончателният отчет и разплащане. НДТ

 


Сходни връзки

ГЕН. ТОШЕВО ПРЕДСТАВИ СВОИ УСПЕШНИ ПРОЕКТИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ГЕН. ТОШЕВО ПРЕДСТАВИ СВОИ УСПЕШНИ ПРОЕКТИ
Автор: Anonymous да 2012-09-29 @ 21:42 EEST
Така се работи по време на криза

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди