изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-12 @ 20:32 EET
КРЪГЛА МАСА СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВУМК    
ТуризъмКръгла маса с главна тема „Анимация-изкуство-туризъм: Предизвикателствата пред образованието и управлението в областта на културата” се проведе преди дни във Висше училище Международен колеж. Събитието стартира с презентация на проект "Черноморска програма по културна анимация: Политики и практики за популяризиране на нематериалното културно наследство в България", представена от Цветелина Генова, ръководител на проекта.

Сред партньорите на "Черноморска програма по културна анимация" са образователни институции и културни организации като Международен институт по мениджмънт-Добрич, Гимназия Овидиус-Констанца, Youth for Achievements-Ереван, Грузински център за изкуства и култура-Тбилиси, Регионален инспекторат по образованието-Одрин, Професионална гимназия по туризъм-Одрин и ВУМК.

По време на кръглата маса представители на партньорите по проекта от Румъния, Грузия, Армения, Турция и България споделиха личния си опит за популяризиране и запазване на културното наследство и културния туризъм в техните страни. На събитието се обсъдиха и начините за финансиране на проектите за запазване на материалните и нематериални културни обекти. Директорът на Регионалния исторически музей Надежда Иванова представи примери от практическата дейност на музея за опазване на историческото наследство и стимулиране на културната среда в региона.

Проект "Черноморска програма по културна анимация: Пилотен модел за мобилизиране на общите културни характеристики за креативно управление на дестинациите в Черноморския басейн" се изпълнява в рамките на Приоритет 3: Подкрепа за културни и образователни инициативи за създаване на обща културна среда в Черноморския басейн, Мярка 3.1: Насърчаване на културното сътрудничество и образователния обмен в общностите от Черноморския басейн, на Съвместна оперативна програма за трансгранично сътрудничество "Черноморски басейн 2007-2013". Проектът представя концепцията за културна анимация като интердисциплинарен подход за изучаване и представяне на културното наследство в пет региона на Черноморския басейн. На тази основа ще бъде създадена и представена една обща образователна програма, с цел повишаване на капацитета на студентите по социални науки /особено по туризъм" да разработват туристически "продукти" и атракции на основата на местното културно наследство на своите региони. Основната цел на проекта е да промотира партньорство в местните общности за създаването на обща културна среда в Черноморския басейн чрез мобилизирането на местни културни ресурси и обучение.

"Черноморска програма по културна анимация" обхваща териториите на България /Североизточен регион/, Румъния /Югоизточен регион/, Армения, Грузия, Турция /регион Тикердаг, Одрин, Къркларели/. НДТ

 


Сходни връзки

КРЪГЛА МАСА СЕ ПРОВЕДЕ ВЪВ ВУМК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.64 секунди