изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 02:20 EET
Виновното минало на Николай Младенов    
Коментари Интересно – откога да те питат за родителите ти е „комунистически заговор“? Или пък откога въпрос за миналото на собствения ти баща минава в графата „комунистическа конспирация“? Но мисли в точно този стил обяви външният министър Николай Младенов в сутрешния блок на една телевизия. Той не само си изпусна нервите, а дори кресна на водещите, че нямат никакво право да го питат за миналото на родителите му, защото ставали част от схеми и се държали като комунисти.

Ти да видиш! Значи политическият аристократ не иска да мърси устата си с даването на нормални сведения за това какви са били неговите родители. От какво толкова има да се срамува? Защо се облива в студена пот и крясъци от поставянето на тази тема на дневен ред?

Николай Младенов дължи отговор за родителите си не, защото някой ще го съди заради тях, а защото представлява една политическа линия на тотален реваншизъм, лустрация и преследване. Отговорът за неговите родители ще ни позволи да си дадем сметка за това какво представлява той като личност, доколко е последователен във вътрешната си мотивация и дали всъщност цялата му идея за управление не е само тийнейджърски бунт срещу авторитета на баща му.

Има синове, които могат да се срамуват от бащите. Уви, животът е показал, че може да има такива. Когато се срамуваш от баща си, защото баща ти е бил гад или престъпник, тогава това е тъжно, но извинимо. Но да се срамуваш от миналото на баща ти, защото това ще ти вгорчи настоящата кариера е отвратително. Това е предателство на всички морални принципи върху, които се гради едно общество. Това е безогледен нарцисизъм и егоизъм. Но човекът не съществува сам, във вакуум и заради това не може да избяга от своите родители, както една държава не може да избяга от своето минало.

Тази вина, която предизвиква истериите у Николай Младенов и взривява маската на дипломата у него, е вината на цялата държава, която се опита да демонизира миналото и то за едното нищо. Сега сатанизацията се връща обратно и засяга тези, които я създадоха. Живо чудо е, че министърът на взе да троши чаши в телевизионното студио и да съска, че му е била направена комунистическа магия и проклятие.

Хиляди други хора в страната бяха заставени да отговарят за своето минало и за миналото на своите роднини. 20 години именно обвиненията за това минало за основната разменна монета в българската обществена мизерия. И Николай Младенов е един от хората, които са създатели на тази зловонна и злокобна атмосфера. Сега за първи път може да види какво създадоха. И за него, трябва да е убеден, милост няма да има. Защото те никога не проявиха милост към другите, а се държаха като надменни прокурори с дълги пръсти и изкривени от злоба лица.

Днес сянката на виновното минало стигна до тези, които вдигнаха цялата истерия именно с надеждата да се скрият, да мимикрират, да се представят за чисти съвести и неопетнени лица. Заради това заслужават всеки миг от своите истерии. И от своето страдание.

Това е. Комунистическа конспирация няма. Има банална мерзост на един човек, който показва от ден на ден, че е абсолютна политическа издънка.

Баща му обаче да го съди.

Коментар на Александър Симов

http://www.svobodnoslovo.eu

Николай Младенов побесня в ефир заради въпрос дали баща му е от ДС

 


Сходни връзки

Виновното минало на Николай Младенов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.76 секунди