изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 11:28 EET
НОВИ ТАБЕЛИ ЗА НАЧАЛОТО НА ПОЛЕВИЯ СЕЗОН В КРАЙБРЕЖНА ДОБРУДЖА    
Новини Нови информационни табели за зоните от „Натура 2000“ са подставени в началото на октомври от Българското дружество за защита на птиците в обхвата на проекта за опазване на червеногушата гъска – Дуранкулашко езеро, Шабленски езерен комплекс, Калиакра и Сребърна.

Паната са поставени на най-посещаваните подходи към защитените територии и по атрактивен начин представят богатото биоразнообразие и природно наследство на района с акцент върху червеногушата гъска. Целта е формиране на грижовно отношение към природата у местните хора и посетителите и предоставяне на достъпна обобщена информация относно проекта и важността на тези зони.

Другият вид табели, които са поставени, са част от информационна кампания, целяща да насочи вниманието към фактора безпокойство като сериозен консервационен проблем и да подобри познанията на рибари и ловци за режимите, при които те могат да практикуват хобито си. Поради фактът, че червеногушата гъска обикновено нощува в езерата Шабла и Дуранкулак, тези влажни зони са от ключово значение за вида. Те предоставят безопасни условия за нощуване на гъските, както и възможност за набавяне на питейна вода. Риболовът, особено с лодки, може да доведе до сериозно безпокойство за гъските и да ги лиши от достъп до вода и място за почивка. Затова е важно да подобрим познанията на рибари и ловци за биологията и статута на червеногушата гъска.
За утвърждаването на червеногушата гъска като емблематичен вид за района и повод за местна гордост и съпричастие спомага и нестандатртната визия на новата полева станция на БДЗП в Дуранкулак, чиято фасада наскоро бе изрисувана от британския графити артист Faunagraphic, посочват още от БДЗП. НДТ

 


Сходни връзки

НОВИ ТАБЕЛИ ЗА НАЧАЛОТО НА ПОЛЕВИЯ СЕЗОН В КРАЙБРЕЖНА ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.16 секунди