изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 16:25 EET
ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА    
Икономика

 Управителят инж. Юлиян Иванов уволни шеф на район поради некадърност, без работа остават и четирима от служба "Инкасо" заради лъжа. Дружеството предлага нов метод за събираемост при етажната собственостРъст от 14 на сто за октомври по отношение на събираемостта, спрямо същия месец на миналата година, отчете вчера началникът на отдел "Инкасо" във ВиК - Добрич, Антония Бебенова по време на първата открита за медиите оперативка във водното дружество. Тя поясни още, че в момента дружеството разработва нова система за отчитане, която основно ще засегне етажната собственост. "Към момента на база Наредба 4 разликата между общия водомер и водомерите в апартаментите в един вход се начислява като коефициент и се поема от всички във входа. Практиката ни е показала, че хората не одобряват този начин на заплащане и затова ще внесем предложение пред ДКЕВР за промяна. Идеята е, при съгласие на 75 на сто от живеещите след проведено Общо събрание, разликата да се заплаща чрез събрани пари във входа от упълномощено лице, а да не се начислява по водомерите на живеещите" - каза Бебенова.

Управителят на ВиК - Добрич, инж. Юлиян Иванов обяви, че от понеделник е уволнен началникът на ВиК - район Добрич 2 /община Добричка/ Пламен Димитров за некомпетентност. "В събота сутринта получих сигнал, че в Миладиновци от няколко месеца почти нямат вода. Не може да има спешен проблем и ръководството да не знае. Ние не сме мащеха, а в услуга на гражданите. Наложи се да обикалям от къща на къща и видях лично, че няма вода" - каза инж. Иванов, като се закани, че ще бъде безкомпромисен и всеки ще бъде уволнен, ако не изпълнява съвестно ангажиментите си. Инж. Иванов съобщи още, че освобождава от вчера и четири служители от отдел "Инкасо", които е трябвало да проверят подадени сигнали от абонати от Карапелит. "Причината за тяхното уволнение е, че излъгаха, че направили проверките. Няма да позволя да се харчи бензин без да е свършена работа за 1 лев. Номер едно за нас е клиентът. Ние се подиграваме и тормозим хората, а искаме да са коректни към нас. Не забравяйте, че и ние и нашите семейства сме също потребители и абонати. Продаваме на хората вода, а не терлици и въздух" - заяви още управителят на фирмата. Той добави, че ще бъдат поощрявани единствено работниците и багеристите, които отстраняват авариите. Главният инженер на дружеството Димитър Радушев предостави информация на колектива за ситуацията в Миладиновци, като заяви, че проблемът е възникнал с прокарването на водопровод ф 110, с който се захранват хижа и конюшня на частно лице, като предложи решение, което да реши проблема с водоподаването на селото. Инж. Радушев докладва още, че вече има частична готовност за въвеждане на автоматизирана система за наблюдение на помпени станции.

Инж. Иванов обяви още, че след встъпването му в длъжност и в резултат на подписано споразумение с Енерго-Про, в момента водното дружество дължи 230 хил. лв., като погасява текущите си сметки за еленергия и са внесени 400 хил. лв. като първа вноска, плюс още 197 хил. лв. междинно плащане. Инж. Иванов призна още, че най-проблемни са районите Шабла и град Добрич, като добави, че загубите на вода от мрежата в Добрич в момента е 85 на сто. НДТ

 

"ДОКАТО СЪМ УПРАВИТЕЛ НА ВиК ЩЕ ЗАЩИТАВАМ КОРЕКТНИТЕ АБОНАТИ"

"ИСКАМ ДЕЦАТА МИ ДА НЕ СЕ СРАМУВАТ, ЧЕ БАЩА ИМ Е БИЛ УПРАВИТЕЛ НА ВиК"

 


Сходни връзки

ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА | 8 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-16 @ 13:39 EEST
през Изи пей кога ще пусне сметките Г-н Управителя ?
ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-16 @ 13:55 EEST
И колкото и усилия да правите г-н Иванов,не можете да оправите ВиК, заобиколен сте от стари лисици в бранш.Ценете кадърните,защото мошенците знаят как да влязат на човек под кожата.Това е България,не да си помагаме, а да си завиждаме и плюем един друг.Успех във всичките Ви начинания.
ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-16 @ 14:04 EEST
И този започва с безумни идеи домоуправителите ще му събирали водата?
ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-16 @ 16:36 EEST
Г-н Иванов,аз съм коректен платец и живея в жилищен блок. Смених си двата водомера в апартамента с нови,за точно отчитане на използваната от моето семейство вода.Получава се следният парадокс-колкото си по-изряден,толкова си по-зле,защото по вашите наредби се начислява процентно от общия водомер в зависимост от потреблението на всеки апартамент.Например аз си плащам 10 куб. ,а който краде 2 куб.и разпределено процентно изрядният плаща сметките на крадеца.Направете комисия по райони,която след консултация със съответните домоуправители, да провери съмнително малките показания на крадливите съседи и след даден им срок да им бъде спирано водоподаването. С общи мерки няма да направите нищо,а на домоуправителите не им е това работата да събират пари за вода,след като не могат да съберат пари за общите разходи от същите крадливи съседи. Знаете ли ,че просто не си отварят вратите на апартаментите-комисия-домоуправител-предупредителен срок и принудително спиране,а не между съседски войни.ДАНО ДА ГО ПРОЧЕТЕТЕ И ДА СЕ ПОЗАМИСЛИТЕ НАД ТОВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ...


ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-16 @ 18:52 EEST
Общата вода според мен трябва да се разпределя по равно на всички по входовете а не на този който има 10м3 по 5 м3 а този който има 2м3 -0,5м3 Това беше най-голямата глупост която можаха да измислят във ВИК.По този начин те накараха и коректните потребители да крадът тези 5 м3 които им се начисляват допълнително или да не плащат.
ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-16 @ 21:57 EEST

Тъй като съм напуснал ВиК-то отдавна, по моите спомени другарката Бебенова май че беше една от тия дето не си плащаха водата щото беше много важна синдикалистка! И после май нещо много се сближиха във всякакъв смисъл с г-н Иванов тоест директора. После Величко като го изрита заради авантата на трабите Бебенова нещо се беше покрила. Ама то стара любов - знаете как е!

ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-18 @ 19:51 EEST
мани "трабите" и величко. С една дума новия бос е по тънката част ? А стига , и той ли е от нашите?
ВиК ОТЧИТА РЪСТ НА СЪБИРАЕМОСТТА
Автор: Anonymous да 2012-10-18 @ 23:36 EEST
Първо "ВиК"  да анализират и осведомят обществеността т.е гражданите за структурата на загубата на вода.Второ да предоставят на обществеността мерки за намаляване на отделните компоненти на загубите.Мога да продължа списъка ,но това е работа на служителите на "ВиК",а не на общественици.Наше задължение е да плащаме изконсумираното количества вода.Но аз апелирам,това да го правят и некоректните бизнесмени,политици,служители на "ВиК",както и жителите на някои райони на града.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.95 секунди