изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 13:19 EET
В АЛБЕНА БЕ ПЪРВАТА СРЕЩА НА ЕКСПЕРТИТЕ ПО ПРОЕКТА SEEMORE    
Туризъм

В курорта Албена се проведе първата среща на експертната работна група по проекта SEEMORE, който се финансира от програма „Интелигентна Енергия – Европа”. По него водещ партньор е консултантска фирма от Испания, а останалите партньори са от Австрия, Швеция, Италия, Португалия, Малта, Кипър, Полша и България.  Целите на проекта са да запознае посетителите на курортите с устойчивите начини за мобилност в туристическите зони. Той има за задача да подобри сътрудничеството между туристическия и транспортния сектори, като създаде нови, енерго-спестяващи мобилни опции за ваканционните пътувания в 8 крайморски зони в Европа. 

Етнографският комплекс "Етъра" в ГабровоСтарият ПловдивAlbena/Албена
Йоанна
Снимка: Светослав ПетковPiza 07Предвижда се също да се променят начините на придвижване в туристическите региони, за да станат те по-устойчиви. Освен това, с проекта се цели да започне въвеждането на по-устойчиви мобилни опции.

В резултат на изпълнението на проекта се очаква да се създадат интегрирани информационни пакети относно възможностите за придвижване във всеки от целевите региони на SEEMORE на български и най-малко на два чужди езика. Ще бъдат представени на 80 дестинации с различни атракции като интегрирани пакети, включващи обща цена за устойчив транспорт и билет за вход, ще се предлагат нови или подобрени транспортни услуги, особено за основните атракциони и ваканционни събития, ще има и промоция на велосипедния транспорт. Разчита се, че реализацията на проекта ще доведе до 5-15% намаление на използването на автомобили за ваканционни пътувания в целевите региони, както и до 5% увеличаване на не-моторизираните пътувания на целевите групи в SEEMORE регионите.

В рамките на срещата са били представени проектът и екипът, който го реализира.  Направен е анализ на текущата ситуация, касаеща туризма и мобилността – резултати от първото проучване по проекта, направено през юли-август 2012. Приета е регионална визия и цели и план за действие. НДТ

 


Сходни връзки

В АЛБЕНА БЕ ПЪРВАТА СРЕЩА НА ЕКСПЕРТИТЕ ПО ПРОЕКТА SEEMORE | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.18 секунди