изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 13:32 EET
1 НОЕМВРИ - ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ: КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР Е С ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ДУХОВНА КУЛТУРА    
Култура

Голямата награда за изключителен принос в областта на духовната култура тази година се присъжда на колектива на Държавен куклен театър „Дора Габе” с директор Петър Петков – за висок професионализъм, развитие и популяризиране на кукленото изкуство, изключителен принос в областта на духовната култура на Община град Добрич и по повод 50-годишния юбилей.Годишните награди на Община град Добрич в областта на духовната култура за 2012 година бяха определени на заседание на комисията, проведено на 19 октомври 2012 година, съобщиха от кметството. В раздел „Културно-просветна дейност” колективната награда се присъжда на НД „Традиция” – РК Добрич - за организиране и осъществяване на исторически възстановки, които  пресъздават значими за миналото на Добрич и Добруджа събития. Индивидуалната награда в този раздел е за Марияна Желязкова Георгиева – за ползотворната й десетгодишна работа като секретар на НЧ „Романо дром – 2002 г.” гр. Добрич, за осъществяване на културни прояви от общински, регионален и международен характер, за изготвяне, представяне и успешна реализация на проекти и за осмисляне свободното време на деца и младежи от Добрич. Колективният приз в раздела „Музикално изкуство” ще получи Български камерен оркестър - Добрич с диригент Алексей Измирлиев - за  високопрофесионална  дейност и успешно реализирани образователни програми за деца и млади хора на Добрич. Колективният приз в раздела „Танцово изкуство” е за Хип-хоп и брейк формация „NNS CREW” при Общински младежки център с ръководители Миглена Георгиева и Калоян Митев – за ярки творчески постижения в танцовото изкуство и завоювани престижни отличия  на национални и международни сцени. Индивидуалната награда в същия раздел е за  Юрий Митев – за високи творчески постижения в работата с младите хора и принос в развитието и популяризирането на добруджанското фолклорно наследство и танцово изкуство. В раздел „Изобразително изкуство и архитектура” индивидуалният приз е за Цветан Манев - за ярки постижения и висок професионализъм в изобразителното изкуство, за личен принос в цялостния духовен живот на град Добрич и страната, а в раздел „Литературно творчество” – за Емил Димитров – за романа „Кан Тервел – кошмарът на халифата” – високохудожествено постижение и ярка изява в областта  на  литературата.

В раздел „Образование и наука” колективната награда е присъдена на Детско ателие по изобразително изкуство при ОМЦ с ръководител Галина Върбанова и Школа по изобразително изкуство при ОМЦ с ръководител Олга Иванова  - за принос в развитието на художествените умения и вкус у подрастващите, за завоювани престижни награди на национални и международни конкурси. Индивидуалната награда в този раздел е за проф. Михаил Христов - за изключителен принос в развитието на българската наука и в националната и световната селекция при слънчогледа.

Отличени за „Спомоществователство” с колективна награда са Сдружение „Свети Мина” – за подпомагане на семейства и деца с увреждания чрез осъществяване на благотворителни прояви, за  участие в инициативи,  свързани с промяна на нормативната база и търсене на нови възможности за интеграция на деца с трайни заболявания. Колективен приз за спомоществователство получава и Ротари клуб Добрич, - за принос в реализиране на проекти в полза на местната общност, осъществяване на благотворителни акции и подпомагане дейността на талантливи деца в областта на науката, културата и изкуството от град Добрич.

Наградата за млад творец е за Ева Пацовска – за поетичната  книга „Костелив орех” –  принос в съвременната българска поезия.

Голямата награда за изключителен принос в областта на духовната култура тази година се присъжда на колектива на Държавен куклен театър „Дора Габе” с директор Петър Петков – за висок професионализъм, развитие и популяризиране на кукленото изкуство, изключителен принос в областта на духовната култура на Община град Добрич и по повод 50-годишния юбилей.

Тази година комисията за присъждане на годишни награди в областта на духовната култура присъжда и  награди за цялостен принос по случай годишнини и юбилейни чествания, посочват от община Добрич. НДТ

   

 

 

 

 

 


Сходни връзки

1 НОЕМВРИ - ДЕН НА БУДИТЕЛИТЕ: КУКЛЕНИЯТ ТЕАТЪР Е С ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ДУХОВНА КУЛТУРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.72 секунди