Преслава Пейчева и група Те, в която тя пее от няколко години, са може би най-свежото музикално присъствие на родния музикален пазар. Музиката им зарежда с настроение, всички Те са прекрасни музиканти и най-важното е, че продължават да свирят, да записват песни и да радват българската публика. Последната им песен, на която направиха и видеоклип, се казва „Обичай ме“ и вече се върти из радиа и телевизии.

Това, което можем да си пожелаем като меломани е хубавата музика никога да не спира, а както ни обещава и самата Преслава, в това интервю, специално за Az-jenata.bg, спиране няма!

Отдавна се занимавате с музика, пеете и в своя група. Сбъднаха ли се всичките ви мечти в музиката?

Винаги има още и още мечти за сбъдване, няма спиране!

Какво е усещането да сте единствена дама в мъжка група?

Много приятно, защото колегите ми са големи професионалисти и от тях много научавам. Освен всичко е много забавно, когато сме заедно на сцената.

Кой ви вдъхнови да се занимавате с музика?

Това е нещо, което ти се дава отгоре. Големите учители и вдъхновители идват след това, когато осъзнаеш, че нещо те отличава от другите и започнеш да формираш музикалния си вкус.


Група Те в пълен състав

Как виждате бъдещето на българската попмузика? Не може да се отрече, че напоследък има сериозен бум на артисти и хитове, но ще се превърне ли в тенденция според Вас?

Има много още какво да се желае за българския поп. Не, че няма музика тук в България – има, но тя се показва и толерира избирателно и на едни и същи изпълнители.. Натрапва се и като визия, и като звучене повече някакъв простоват комерс или компютърен денс все тая. Лошото е, че това се превърна в модел на подражание и мода, взаимстван от едни други жанрове. Да не кажа, че е заболяване и на световно ниво в музиката. Правят се песнички на конвейер без смисъл и каквото и да е послание, така наречените еднодневки. И по този модел се втурнаха всички да бъдат, като някой или нещо, без да имат собствен облик и стил. Друго нещо много неприятно, според мен, като тенденция – така се промиха мозъците особено на младото поколение, че то изобщо не се притеснява от факта, че компютърът прави аранжиментите и „пее“ вместо „звездите“, и така самата публика остава излъгана. Тя може много да помогне, като започне да отсява и търси качеството в българския поп. Този бум, за който всички говорят всъщност е в един друг жанр наречен хип-хоп, той си намери нишата.

Новата ви песен и видеоклип се казва „Обичай ме“. На кого бихте казали тези думи?

На любимия човек, на близките си също.

Преслава бе финалист в първия сезон на „Мюзик Айдъл“.

От скоро сте в отбора на омъжените дами. Намирате ли разлика във връзката си отпреди и сега?

За мен разлика няма, това е просто формалност. Един пръстен или подпис не те карат да обичаш повече или по-малко.

Трудно ли е да се работи заедно с любимия мъж и за какво спорите най-често?

Не е лесно, но не е и невъзможно. Спорове винаги има и ще има, когато всеки споделя своята гледна точка, независимо дали става въпрос за музиката или за някакви битовизми. Важното е, че накрая се постига консенсус, това е и най-трудното.

Любим цвят, вкус, място?

Не мога да се спра на един цвят, обичам разнообразието. Вкусът да е на свежи плодове, а мястото слънчево и топло.

За какво мечтаете?

В личен план мечтая за спокойствие. В професионален – още много музика да направим с групата и тя да може да достига до хората, без толкова много пречки.

Вашето пожелание към читателките на Az-jenata.bg?

Пожелавам им да са щастливи, одухотворени и в мир със себе си.

http://www.az-jenata.bg

ТЕ - Обичай ме (Official video 2012) - HD