изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-21 @ 13:38 EET
Слави Бинев за "КРОСС": Борисов ще играе мръсно и грозно    
Интервюта Интервю на Драгомира Станоева с евродепутата и лидер на ГОРД Слави Бинев

Очаквахте ли , че ще бъдете избран с пълно единодушие за заместник - председател и член на бюрото на групата „ Европа на свободата и демокрацията " в Европейския парламент?

Истината е , че го очаквах , но го пазех в тайна , веднъж, за да не предизвикам съдбата и второ , защото действията ми се следяха внимателно от управляващите , тъй като влизането ми в Европа на свободата и демокрацията увеличава възможността ми за контакт с европейските медии , а това е може би най - големият ужас на управляващите в момента .

Защо твърдите, че ЕНП се превръща от пазител на демокрацията в защитник на един престъпник , тоест на премиера Борисов ?

Те като че ли забравят , че са християндемократическа партия , а едно от най - важните неща в християнството е човек да си признае , когато сгреши . Разкаянието е най - главният християнски акт , а те вместо да се разкаят и да кажат „ Да , допуснахме една страхотна грешка , много хора , бивши лидери на демократичните сили идваха да ни го препоръчат и обхванати от ентусиазъм ние допуснахме Борисов и се съгласихме с неговото присъединяване , но ние наистина се разграничаваме от един човек , който е всичко друго , но не и демократ ". Такава трябваше да е позицията на ЕНП , но те не направиха това и се превърнаха само в един технически сбор и в политически съюз на модерните за момента победители . Отделно а з многократно в писма до ЕНП съм предупреждавал за това, което каза и Станишев и може би точно поради тази причина те съкратиха зам.-председателското място, предназначено за българин. Но те трябва да предприемат по-сериозни действия спрямо Диктатора, тъй като не може един човек , който действа толкова арогантно и нагло да представлява една партия , символ и пазител на демокрацията. Вероятно това е и една от причините от ЕСД да изберат мен за зам.- председател на групата .

Защо твърдите , че премиерът Борисов се гаври с живота на целия български народ ?

Първата стъпка за решаването на който и да било проблем е той да бъде осъзнат и заявен . Но тук се получава така - информация е подменена и ние не можем да тръгнем по правилния път , за да оправим нещата по - простата причина , че желанието на Борисов е ние по никакъв начин да не получаваме истинската информация . За сравнение ще кажа , че ако сте гледали държавните ръководители в Скандинавия - там няма как да видите такива празнични послания и такива непрестанни правителствени радости , които гледаме тук , и които нямат нищо общо с истината ! Там , ако ги слушате ще си помислите , че сте на сбирка на анонимните алкохолици - хора , които само се оплакват . Техните проблеми нямат кореспонденция с нашите , но въпреки всичко тези хора постоянно обясняват какъв е проблемът ! Тук обратно - непрестанно някакви победи се тиражират и хората се объркват и все повече не вярват на политиците , защото тези хора нямат връзка с истината , те я подменят с шарени балони ! И както виждате в момента нещата в България са много зле и ако ние не погледнем реално върху тези неща , не кажем : „ Да има проблеми , които трябва да решим!", ние няма да можем да се справим . Истината е , че България в момента е на едно от последните места по свобода и спазване на демократични принципи и на едно от последните места в света по свобода на словото , а това са два от основните стълбове на демокрацията ! Също така се знае , че свободата за бизнес в България минава през лицензите , които раздава партия ГЕРБ . Те превърнаха бизнеса в един лицензионен режим на послушниците на диктатурата . Всичко това няма как да не се окаже изключително лошо за българите , които всъщност могат да оценят възможностите на това правителство, бъркайки в джоба си!

Вие бяхте на доклада , който представи журналистът Атанас Чобанов преди една седмица за „ Борисов и доктрината за кучия син " пред ЕП. Какво мислите за самия доклад ?

Този семинар, свързан с несвободите в България, в който взех дейно участие беше може би една от най горещите теми в ЕП, която предизвика дискусии не само в ЕП, но в кулоарите на всички европейски институции. Европейските партии и политици усещат, че Борисов вече не е само проблем на България, но и за Европа. Разбира се, голяма част от медиите в България не отразиха семинара! Информационна агенция „КРОСС" беше тази, която обяви за това мероприятие. Тя е едно от малкото островчета на свободата на словото в България! А и в Европа вече не го прикриват, когато той дреме на някое празнично събитие, те го показват! А това означава, че ще покажат сигурните доказателства, за които намекна Асандж, по време на директното си включване.

Какво ще кажете за корупция на правителствено ниво?

Това е най-голямото обвинение! Корупцията в България се разглежда в един много малък сегмент! Корупция навън означава нещо много повече! Корупцията означава търговия с влияние и винаги е свързана спари. В България това се свързва с "аз ви давам вие ми правите еди-какво си"! А корупция не е само това - тя и натиска върху съдебната система и натиска върху свободното слово и всички други неща, които прави в момента българското правителство. Затова и обвиненията към него са толкова сериозни.

Какво ще кажете за изборната система в България? От два дни сме свидетели на голям скандал с разглеждането на Изборния кодекс.

Аз не мога да го проумея ! Тези хора са арогантни и са свикнали да действат от позицията на силата ! Моето лично мнение е , че трябва да разберат че ако продължават така хората ще ги изкарат за врата от парламента ! Според мен те правят всичко възможно веднага след приключването на празниците хората да излязат на улицата и да им задават въпроси очи в очи ! Моето лично мнение , че народът ще обезумее и ще ги извлече от парламента за ушите, карайки ги да се съобразяват с моралните и човешки закони , а не с тези юридически хватки ! Никой , който разбира поне малко от футбол и тенис не се съмнява в непохватността на Борисов и може да си представи претенциозността на диктатора, а претенциите на Борисов са огромни ! Така че е напълно нормално да се предположи, как би играл той и в политиката . Той ще играе мръсно , грозно , с подредени карти и с услужливи съдии ! Това е неговият начин на игра , защото той наистина има някакви психопатични проблеми . Той има нужда от непрестанно одобрение , което психолозите разглеждат като травма от детинство , тъй като именно тогава той не е получавал такова и сега компенсира всичко това . Но ние няма да платим цената да бъдем най - скъпото лекарство на един луд човек ! Този човек не е свикнал да играе по правилата , той е свикнал да играе само на тъмно и да получава незаслужени , административни победи ! Няма такова нещо в демократичния свят ! Аз смятам , че всички демократични хора ще трябва да се обединят и да му кажат , че така не може !

Според Вас премиерът Борисов иска ли да преяде с власт?

Да! Лакомите хора преяждат с всичко - с власт, с пари и с всяко друго нещо. Лакомията е изиграла много лоши шеги, но те не могат да разберат това! Представете си алчността за пари като едно преяждане, тези пари в един момент, когато човек няма нужния метаболизъм, за да ги преработи, стават канцерогенни, те стават рак! Тези хора ще умрат именно от това голямо преяждане, което направиха! Тези хора преядоха с пари, преядоха с власт, преядоха с арогантност и това най-много личи на Фидосова. Гледайки нея се сещам за ЕГРБ. Такива неща може да направи само човек, който са го ритнали по-много жесток начин като малък, обиждали са го и са го лишавали. Само човек, който е получавал едно презрително отношение в миналото, може да позволи да се случи всичко това! А Диктаторът чак сега разбра, че съществуват топки, жени, пари и не може да им се нарадва. Само че ако едно нещо е част от осанката или величието на един двайсетгодишен младеж, то е смешно и инфантилно, когато на него се радва един прехвърлил 50-те вече попрезрял мъж. И ако той си мисли че с тези неща будни възхищение във подлизурковците около него всъщност буди само презрение в хората които знаят, че всяка възраст има своите приоритети и своята красота.

http://www.cross.bg

 


Сходни връзки

Слави Бинев за "КРОСС": Борисов ще играе мръсно и грозно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.22 секунди