изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-14 @ 15:06 EET
ЕКИП НА ЦДГ "ПЪРВИ ЮНИ" НА РАБОТНА СЕЩА В АНГЛИЯ    
Европейски съюз

В началото на декември екип на ЦДГ “Първи юни“ №17 представи България на втората за тази учебна година работна среща по проект „Финансово образование в училищата и детските градини“ в град Бирмингам, Англия. Проектът се осъществява по програма “Учене през целия живот”, секторна програма “Коменски” с финансираща институция Европейската комисия чрез Национална агенция "Център за развитие на човешките ресурси”-София. Партньори са учебни заведения от десет европейски страни.Представители от ЦДГ “Първи юни“ бяха директорът Валентина Русева и Магдалена Георгиева – младши учител.

Екипите, участващи в работната среща, гостуваха на местна детска градина, разгледаха материалната база и наблюдаваха организацията на учебно–възпитателния процес на децата от 3 до 5-годишна възраст. Състоя се среща и с родители, които зададоха своите въпроси за образователната система в различните страни. Дискутира се и организацията на работа конкретно в детската градина.

Паралелно с начина на работа в детската градина участниците в работната среща имаха възможност да наблюдават учебно-възпитателния процес в две училища. Те станаха свидетели на различен начин на работа и протичане на учебния процес в училище. Организирана бе среща с педагози и асистенти от училището, на която всички участници имаха възможност да обменят опит и идеи във своята работа. Срещата беше много интересна и ползотворна за всички участници.

Представителите на десетте европейски страни се запознаха  с културното и историческо минало на град Бирмингам. Бяха обсъдени предстоящите дейности и се взеха решения, свързани с осъществяването им. НДТ

 

 


Сходни връзки

ЕКИП НА ЦДГ "ПЪРВИ ЮНИ" НА РАБОТНА СЕЩА В АНГЛИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.89 секунди