изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-14 @ 19:18 EET
Окръжен съд – Добрич, разгледа искане за частична замяна на наказание пробация на 30-годишен с лишаване от свобода    
Ред и сигурностОкръжен съд – Добрич, разгледа предложението на Пробационен съвет с район на действие Районен съд – гр. Добрич, за замяна отчасти на наказание пробация, наложено на 30-годишния Юлиян Ст. Ен. от гр. Добрич с лишаване от свобода. Пробационният съвет иска неизпълнената от него част от наказанието в размер на 2 месеца и 6 дни да бъде заменено с 33 дни лишаване от свобода, което да изтърпи в затвор при общ режим. Делото бе разгледано в негово отсъствие, като правото му на защита бе осигурено с назначения от съда служебен защитник.

 

 

            Районен съд – Добрич, е наказал Юлиян Ен. с пробация за това, че на 30.01.2011 г. в гр. Добрич, е отнел видеокамера за наблюдение на стойност 81 лв. от владението на добричка фирма с намерение противозаконно да я присвои. Наложени са му две пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 6 месеца и периодични срещи с пробационен служител за същия период.

            Районен съд – Добрич, е постановил Юлиян Ен. да изтърпи наказанието отделно от постановеното му по други две наказателни дела общо наказание 11 месеца лишаване от свобода.

            Той е започнал изпълнението на наказанието пробация на 02.05.2011 г., но влизането му в затвора, наложило да бъде временно спряно. На 29.06.2012 г. Юлиян Ен. бил освободен, но не се явил в Областната служба „Изпълнение на наказанията” в гр. Добрич. След установяването му на 10.09.2012 г. продължило изпълнението на наказанието пробация. Тогава бил запознат повторно с правата и задълженията му, както и с последиците при неизпълнение на пробационните мерки.

            На 16.11.2012 г. Юлиян Ен. е положил последен подпис по първата пробационна мярка, след което е преустановил изпълнението на наказанието. Въпреки усилията на пробационните инспектори не бил открит, за да продължи наказанието. Той е издирван и от органите на реда, за да отговаря за друго престъпление.  

             

18.01.2013 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд    

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, разгледа искане за частична замяна на наказание пробация на 30-годишен с лишаване от свобода | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.37 секунди