изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 14:37 EET
Окръжен съд – Добрич, изиска допълнителни доказателства по дело за признаване на финансова санкция на нелегално работил в Герман    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд изиска допълнителни доказателства от Федералната служба Правосъдие на Германия по наказателно дело, образувано по нейно искане за признаване на финансова санкция, наложена на български гражданин за административно нарушение.

Настоява се, 47-годишният Иван М. С. от с. Жегларци, община Тервел да бъде осъден да заплати общо 392,50 EUR на германската страна. От тях 250 EUR са глоба, наложена му от Главна митническа служба в Розенхайм за това, че е работил незаконно, а останалата част са разходи за административното производство срещу него. Това е поискано с издадено от Федералната служба Правосъдие на Германия Удостоверение по Рамково решение 2005/214/ПВР на Съвета за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансови санкции в страните – членски на Европейския съюз.

Според представените документи при извършване на проверка по германския Закона за работа на черно и незаконната заетост, Иван С. е бил намерен на 07.07.2011 г. да работи във фирма на територията на Бад Аделхолцен, провинция Бавария. Българският гражданин е декларирал, че има самостоятелен бизнес и е представил регистрация за занаятчийска дейност. Предвид това не се нуждаел от разрешително, за да работи там. Проверката обаче показала, че той има наемни трудови отношения с фирма от Хамбург и се явява наемно лице, за което е необходимо разрешително за работа. Той не притежавал, нито бил подал молба за получаване на такова. Незаконната заетост продължила малко повече от два месеца.

С решение от 01.09.2011 г. Главната митническа служба в Розенхайм го санкционирала с глоба в размер на 250 EUR.

Иван С. заяви пред Окръжен съд – Добрич, че е бил заловен да работи без разрешение във фирма край Мюнхен, след което се върнал в България. Той не знаел за воденото срещу него административно производство, но е получил две съобщения за наложената му глоба.

Окръжен съд – Добрич, установи разминавания в представените от Федералната служба Правосъдие на Германия документи и личните данни на 47-годишния. Затова съдебният състав разпореди да бъдат изискани от германските компетентни власти доказателства, че лицето, срещу което е издадено Удостоверението е Иван С., да изпратят превод на български език на решението на Главната митническа служба на Розенхайм, както и да обяснят на какво се дължат констатираните несъответствия в посочените от тях лични данни на българския гражданин и неговите лични документи. Поискана бе и справка от служба ГРАО.

Делото е отложено за 13.02.2013 г.

23.01.2013 г. Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, изиска допълнителни доказателства по дело за признаване на финансова санкция на нелегално работил в Герман | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.99 секунди