изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-21 @ 14:17 EET
ПО ПРОЕКТИ НА СТОЙНОСТ 2,4 МЛН. ЛЕВА СА РАБОТИЛИ ОБЩИНСКИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ    
ОбразованиеПо 33 проекта на обща стойност 2,4 млн. лева са работили през миналата година общинските училища и детски градини, сочат данните от отчета за изпълнение на общинския план за развитие през 2102 г. Целодневните детски градини са работили и продължават работа по 13 проекта и програми на обща стойност над 260 000 лв. В общинските училища се работи по над 20 програми и проекти на стойност 2 140 000 лв.

 През миналата година с предоставените по Национална програма „Оптимизация на училищната мрежа“ 450 хил. лева са извършени строително ремонтни-работи в седем общински училища – асфалтиране игрище в СОУ „Д. Талев“, изграждане на ограда в СОУ „Св. Кл. Охридски“, ремонт на физкултурни салони в ЕГ „Гео Милев“, ПМГ „Ив. Вазов“ и ОУ „Й. Йовков“, ремонт на покриви и подмяна на дограма в ОУ „Н. Вапцаров“ и ОУ „Хр. Смирненски“. Със средства от собствените си бюджети всяко училище е извършило наложителни текущи ремонти – боядисване, дообзавеждане и благоустрояване на стойност над 75 000 лв.

Данните от общината сочат още, че в училищата са изградени и работят 37 компютърни кабинета с около 660 компютъра. С 90 компютъра разполагат и целодневните детски градини. Всички училища и ЦДГ са свързани с интернет. Училищата разполагат със 127 лаптопа и 74 мултимедийни проектора.

НДТ

 

 


Сходни връзки

ПО ПРОЕКТИ НА СТОЙНОСТ 2,4 МЛН. ЛЕВА СА РАБОТИЛИ ОБЩИНСКИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПО ПРОЕКТИ НА СТОЙНОСТ 2,4 МЛН. ЛЕВА СА РАБОТИЛИ ОБЩИНСКИТЕ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ
Автор: Anonymous да 2013-02-05 @ 13:49 EET
Това е сега модата в училищата. Директорите карат даскалите да работят по проекти, за да вземат парички. Обучението е на втори план. Затова имаме много неграмотни/полуграмотни гимназисти даже....

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.59 секунди