изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 04:53 EET
НАП ВРЪЩА ДАНЪЦИ НА МЛАДИ СЕМЕЙСТВА С ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ    
НовиниОт пресцентъра на Националната агенция по приходите съобщиха, че и тази година един от членовете на младо семейство с ипотечен кредит може да намали данъчните си основи с лихвените плащания по заема през годината. Условията са подаване на годишна данъчна декларация за облагане на доходите, към която трябва да се приложи документ, издаден от банката кредитозаемател, в който е описан размерът на направените лихвени плащания през годината.

Второто изискване за ползване на облекчението е да се приложи и декларация от съпруга или съпругата, че няма да се възползва от намалението на данъка.

Данъчното облекчение за млади семейства дава възможност да се приспаднат от данъчната основа лихвените плащания по ипотечен кредит за закупуване на жилище. Приспадането от данъчната основа означава, че със сумата, платена за лихви по ипотечен кредит се намалява сборът от всички доходи на физическото лице, а не дължимият данък.

Сред задължителните изисквания за ползване на това облекчение е този, който ще ползва облекчението да има сключен граждански брак към 31 декември на годината, за която се ползва данъчното облекчение за млади семейства. Поне единият от двамата съпрузи трябва да не е навършил 35-годишна възраст към датата на сключване на договора за ипотечен кредит. Ипотекираното жилище да е единствено за семейството през данъчната година. Данъчното облекчение за млади семейства не може да се ползва, ако за обезпечение служи друго жилище, а не закупеното с кредита.          Облекчението може да се ползва за направени през годината лихвени плащания по първите 100 000 лв. от главницата. От приходната агенция добавят, че след края на кампанията по прием на декларациите - 30 април, те се разглеждат и ако в резултат на това, че се ползва облекчението, се е получил надвнесен данък върху доходите, той се възстановява в 30-дневен срок от подаването на декларацията. Допълнителна информация за ползването на данъчното облекчение за млади семейства можете да се получи на телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 на цената на разговор от цялата страна. НДТ

 


Сходни връзки

НАП ВРЪЩА ДАНЪЦИ НА МЛАДИ СЕМЕЙСТВА С ИПОТЕЧЕН КРЕДИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.86 секунди