изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 15:02 EET
ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
НовиниСтратегията за развитието на образованието в община Добричка през периода 2013-2016 година ще бъде приета от Общинския съвет след като бъде обсъдена публично в училища и детски градини с участието на кметовете и кметските наместници, училищните настоятелства и други заинтересовани. Това реши на първото си за годината заседание ОбС на община Добричка.

 Сред целите на стратегията са създаване на условия за повишаване качеството и ефективността на системата на образование и обучение, осъвременяване на материалните условия за предоставяне на предучилищно и училищно образование, икономически ефективно използване на ресурсите, повишаване на квалификацията и преквалификацията на учителите. Тя цели още улесняване на достъпа на всички деца и ученици до образование и обучение, превенция и предотвратяване на ранното напускане на училище, повишаване на привлекателността и практическата приложимост на обучението и др. От стратегията става ясно, че общинската образователна система е изградена от 32 детски градини, 18 основни и три начални училища.

На заседанието бяха приети основните въпроси, които ще бъдат обсъждани през годината от ОбС и постоянните комисии към него, отчетена бе дейността им през второто шестмесечие на м. г. Общинският съветник Петко Игнатов ще бъде представител на ОбС в Общото събрание на Националното Сдружени на общините в Република България /НСОРБ/, решиха колегите му.

Съветниците на община Добричка приеха отчета на кмета Петко Петков относно изпълнението на Общинската програма за опазване на околната среда през м. г. От него става ясно, че в момента се провежда процедура по ЗОП за определяне на изпълнител на услугите сметосъбиране и сметоизвозване на твърдите битови отпадъци от населените места. В отчета е посочено, че поради неприемане от ОбС на план-сметка за чистота през м. г. в системата на сметосъбиране и сметоизвозване през годината са били обхванати само четири нови села - Хитово, Бдинци, Вратарите и Гешаново. В момента в тази система са включени 59 населени места. През годината е осигурено достатъчно количество вода за населението и стопанските субекти, ремонтиран е водопроводът в Козлодуйци и е изграден такъв в Приморци. Извършени са ремонти на 16 обществени чешми. Обогатена е зелената система в общината.

Съветниците приеха предложението на зам.-кмета Гюлхан Вейсел община Добричка да кандидатства за финансиране с два проекта по "Красива България" за 2013 година. Единият проект предвижда ремонт на покриви на 8 училища на обща стойност 434 832 лева, а другият е за ремонти на покрив и помещения в началното училище в Плачи дол за 46 395 лева. На сесията бе приет отчет за изпълнение на Програмата за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, за 2012 година. От него става ясно, че реализираните приходи от отдадени под наем земеделски земи от Общинския поземлен фонд са в размер на 613 472 лева. На заседанието съветниците дадоха  предварително съгласие за промяна на предназначението на част от имот с начин на трайно ползване „пасище, мера" по КВС на село Стожер за изграждане на обект „Пътна връзка от път ІІ-29 Варна - Добрич до регионално депо за ТБО - регион Добрич в поземлен имот № 000056 в землището на с.Стожер, община Добричка." НДТ

 


Сходни връзки

ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАТ СТРАТЕГИЯТА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.55 секунди