изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-14 @ 06:51 EET
ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ 2013    
Култура ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ 2013 - ТРЕНЬОРИТЕ

Йордан (Данчо) Караджов е любимият на поколения рок музикант, фронтмен на група "Сигнал“. Роден е в София на 20 януари 1952 г. Данчо учи в 36 ОУ "Максим Горки“, където е и първата му сценична изява, а след това продължава образованието си в Техникума по художествени занаяти. Между 1969–1971 г. е член на група "Кенари“ към читалище "Светлина“, след което през 1971 г. се включва в "Златни струни“. Първият му запис е на песента "Дилмано Дилберо“ по аранжимент на Найден Андреев, осъществен в Радио София през 1972 г. Голямата му страст са китарите, особено колекционерските екземпляри, принадлежали на идолите от неговото детство – The Beatles, Rolling Stones, Led Zeppelin, Deep Purple, Queen. 

Караджов е лидер на "Сигнал“ от самото създаване на групата през 1978 г. и е композитор на повечето им песни. Едни от най-известните им хитове са "Да те жадувам“, "Мина и Лора“, "Сляп ден“ и култовата "Сбогом“. Зад гърба си има над 34 години сценичен живот, 16 албума и участия в повече от 6 000 концерта, а група "Сигнал”  поставя още един рекорд  с над 500 000 продадени плочи .

В началото на 2008 г. Данчо Караджов се включи в благотворителната кампания на bTV "Великолепната шесторка“, в помощ на децата от Могилино, където пя в дует с журналистката Марияна Векилска.

През 2012 г. рокаджията записа и първия си солов албум "Tакъв е животът” (C`est la vie).

Миро е единственият български артист, признат като Артист номер едно както от бастиона на поп културата, така и от водещите поп фолк медии. В периода 1994 – 1999 г. Миро участва и печели награди от 11 престижни международни фестивала.

През 1999 година заедно с Галина Курдова основава проект, по-късно наречен "Каризма". През 2006 година, след 7 години на върха на класациите, дует "Каризма" издава албума ЕКЛИСИАСТ.

През 2007 година Миро стартира самостоятелна кариера и само за няколко месеца става изпълнител номер 1 на България. През 2009 година Миро осъществява Национално турне "ОМИРОТВОРЕН ТУР 2009". Бъргарските композитори, музиканти и медии избраха Миро с утвърдителен вот за представител на България на конкурса ЕВРОВИЗИЯ 2010 в Осло.

Дискография:

2006 г. - Каризма - Еклесиаст;
2008 г. - Миро - Омиротворен; Предстои представянето на "Месия”.

Награди:

2007 г. - "Най–добре облечен мъж" на PANTENE FASHION AWARDS
2008 г. - Дует на годината "Завинаги" в дует с Анелия на ГМН на ТВ Планета
2008 г. - Kлип на годината "Завинаги" на ГМН на ТВ Планета
2008 г. - Изпълнител на годината - ГМН на ФЕН ТВ
2008 г. - Оригинален текст "Някога преди" на ГМН на БГ Радио
2008 г. - Видеоклип на годината "Някога преди" на ГМН на БГ Радио
2008 г. - Дует на годината с Анелия на ГМН на сп. Нов Фолк
2008 г. - Дуетна песен на годината "Завинаги" на радио Романтика
2008 г. - В риалити формата "Пей с мен" с над 42% зрителски вот Миро и Дивна спечелиха безпрецедентната награда от половин милион лева.
2009 г. - Изпълнител на 2008 г. на ГМН на ТВ ПЛАНЕТА
2009 г. - Награда за албум на ГМН на ФЕН ТВ - ОМИРОТВОРЕН
2009 г. - Награда за поп хит с песента "Губя контрол когато" на ФЕН ТВ
2009 г. - Награда за Изпълнител на ГМН на БГ Радио
2009 г. - Награда за албум ОМИРОТВОРЕН на ГМН на БГ Радио
2009 г. - Награда за ХИТ на ГМН на БГ Радио
2009 г. - Спечели престижната награда и Статуетка в категория "Най–добър БГ клип" с "Губя контрол когато" - MAD Video Music Awards’09 в Атина
2010 г. - На официалната церемония за връчване на наградите за най-елегантни българи на електронното списание "Fashion Lifestyle Magazine", с главен редактор проф. Любомир Стойков, Миро получи оценката на компетентното жури и наградата "БГ МОДНА ИКОНА 2009".
2010 г. - Дарик Радио и Макдоналдс – "15 години Макдоналдс в България" - Хит на десетилетието "Губя контрол когато"
2010 г. – Дует на 2009 година ФЕН ТВ "Светът е мой"
2010 г. - Награда за Изпълнител на 2009 г. на ГМН на БГ Радио
2010 г. - Награда за песен на 2009 на ГМН на БГ Радио "Убиваме с любов"
2010 г. - Награда за видеоклип за 2009 на ГМН на БГ Радио "Убиваме с любов"

Петя Колева Иванова, известна с артистичния си псевдоним Преслава, е българска поп-фолк певица. Родена е през 1984 г. в град Добрич. Завършила е музикалното си образование в местното училище в Добрич със специалност фолклорно пеене, свирила е и на гъдулка. В трети клас изпява първата си песен с оркестър - "Тръгнала ми е Милена“. На 14 години участва във Великденското добруджанско надсвирване. Започва да пее още от 15 годишна по заведенията. В ученическите си години със свои съученици сформират оркестър и го кръщават "Шанс“, а първия оркестър, с който е работила е формация "Мега“.

Преслава реализира множество задгранични концерти - в Гърция, Турция, Македония, Испания, Белгия, Великобритания, Германия, Кипър, Австралия, Швейцария и др. През 2012 г. изнася самостоятелно турне в САЩ.

Преслава е най-ярката българска поп-фолк певица от 2006 г. насам и е единствената с 5 титли "Певица на годината".

Виктория Терзийска е вокалст и автор на всички текстове на парчетата на група "Мастило”. Стартира кариерата си през през 1998 г. като основател,  лице и текстописец на новосъздадената поп банда "Мастило”. Първият албум на групата - Iгуана, се появява през 2001 г. и прави групата известна с авторската ѝ музика.

През 2004 г. излиза албумът "Репетиция” с  топ сингъла "Памуковите облаци”. Автор на текста и музиката е Вики. Албумът "Ела до мен” е представен на българската публика през 2006 г.

Освен за група "Мастило”, Вики пише текстове и за други артисти от родната сцена.

В 12-годишната музикална история на групата се открояват синглите "Моите кафеви очи”, "В ръцете ти е най-добре”, „В двореца съм сама” и много други.  "Getting crazy“ и "Лека нощ“ достигат челни места не само в родните музикални класации, но и в World Chart Express на MTV.  Групата се радва и на признанието на чуждестранната публика, като участва в много международни музикални фестивали на Балканите и в Източна Европа. През 2005 г. Вики излиза на една сцена с Джо Кокър и Натали Имбрулия, a през 2006 г. е специален гост заедно с Руслана на международния музикален фестивал в Ейлат, Израел. "Мастило” е подгряваща група на Super Max на рок фестивала в Ловеч през 2007 г.

Фронтдамата на група "Мастило" стана известна на зрителите и като един от капитаните във втория сезон на риалити формата "Fort Boyard”, излъчен през 2009 г. в ефира на bTV. В първия сезон на най-рейтинговото музикално шоу на 2011 г. Вики беше водеща  на "Гласът на България”, а от есента на 2012 година участва и в семейната драма по bTV "Къде е Маги?” в ролята на полицай Павлова.

http://www.glasatnabulgaria.bg

 


Сходни връзки

ГЛАСЪТ НА БЪЛГАРИЯ 2013 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди