изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 23:48 EET
ПАРТНЬОРИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ РЕАЛИЗИЛАХА ПРОЕКТ ЗА КУЛТУРНА АНИМАЦИЯ    
КултураЗаключителен международен форум се провежда вчера и днес във Висше училище Международен колеж в Добрич. Той е по проект "Черноморска програма за културна анимация: Пилотен модел за мобилизиране на общите културни характеристики за креативно управление на дестинациите в Черноморския басейн".

Водеща организация при изпълнението му е Международен институт по мениджмънт, България. Партньори са Регионален инспекторат по образованието - провинция Одрин и Професионално училище по туризъм в Одрин, Турция, гимназия "Овидиус", Констанца, Румъния, арменската организация "Младежта за постиженията" от Ереван, Грузинският център за изкуство и култура в Тбилиси и Висше училище Международен колеж. По време на партньорския форум се обобщава и оценява постигнатото и се обсъждат възможностите за по-нататъшно сътрудничество и използване на резултатите от проекта, както и бъдещи инициативи за развитие на културния туризъм.

В рамките на проекта екипът изследва съществуващите стратегии, модели и практики за анимация в сферата на културния туризъм в България, Армения, Румъния, Турция и Грузия. Създадена е база данни за културен туризъм, която включва 84 туристически обекта в четири раздела - обичаи и традиции, културни забележителности, културни експозиции, фестивали. Виртуален тур, поместен в сайта на проекта, представя примерни туристически маршрути. Разработена и въведена е интердисциплинарна програма за дистанционно професионално обучение по културна анимация.

Няколко атрактивни съвместни събития стимулираха творческия дух на младите хора. През лятото на м. г. в Добрич се проведе двуседмична лятна академия по културна анимация. През септември пък градът ни бе домакин на международен фестивал "Културното наследство на Черно море: Общи граници, общо бъдеще". Той събра над 90 участници и 500 зрители. През ноември м. г. част от участниците в проекта младежи се срещнаха в Одрин, където тестваха пилотната програма за дистанционно обучение по културна анимация. НДТ   

 


Сходни връзки

ПАРТНЬОРИ ОТ ПЕТ ДЪРЖАВИ РЕАЛИЗИЛАХА ПРОЕКТ ЗА КУЛТУРНА АНИМАЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.21 секунди