изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-16 @ 18:14 EET
И ФИРМИТЕ БЕЗ ДЕЙНОСТ ПОДАВАТ ГОДИШНИ ДЕКЛАРАЦИИ    
Новини

Две трети от корпоративните декларациите досега са подадени по електронен пътГодишна  декларация за облагане с корпоративен данък са длъжни да подават и фирмите, които не са осъществявали дейност през 2012 година, припомнят от пресцентъра на Националната агенция по приходите. Оттам поясняват, че фирмите попълват отделен формуляр - образец 1010а. В него те декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността.  Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.

Тази година, срокът за подаване на годишната данъчна декларация за корпоративни данъци е 1 април, тъй като 31 март е в неделя, уточняват още от приходната агенция. Този срок важи както за фирмите, които дължат данък, така и за тези, които не са извършвали дейност.

1 април е и крайният срок, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1 % отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.).  Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 1 април 2013 г. До края на февруари в офисите на НАП в цялата страна са подадени общо 38 500 декларации за облагане с корпоративни данъци. Близо две трети от тях са постъпили по електронен път, добавят още данъчните. В офиса на териториалната дирекция във Варна, в чийто обхват е и област Добрич довчера годишни декларации са подали 13 667 дружества, като 5 936 от тях са подадени по електронен път, 1798 чрез пощенски оператор, а 5 933 са подадени в офиса на приходната агенция. Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата, припомнят още от приходната агенция. Повече информация за попълването и подаване на декларацията за облагане с корпоративни данъци може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор. НДТ

 


Сходни връзки

И ФИРМИТЕ БЕЗ ДЕЙНОСТ ПОДАВАТ ГОДИШНИ ДЕКЛАРАЦИИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
И ФИРМИТЕ БЕЗ ДЕЙНОСТ ПОДАВАТ ГОДИШНИ ДЕКЛАРАЦИИ
Автор: Anonymous да 2013-03-15 @ 06:28 EET
ЕТ ,които не са работили подават ли декларации?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.98 секунди