изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-20 @ 19:32 EET
ПОДГОТВЯТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОбС В ТЕРВЕЛ    
НовиниРедовно заседание на Общинския съвет на Тервел ще се проведе на 21 март. Общинските съветници ще обсъдят и приемат отчет за дейността си за второто шестмесечие на 2012 г. От документа става ясно, че през тези месеци ОбС е заседавал четири пъти и е приел 88 решения.

Представен е и финансов отчет на разходваните средства за цялата 2012 г., от който е видно, че за дейността на съвета през миналата година са разходвани общо 96 508 лв. – за заплати, осигурителни вноски, горива и материали за издръжка, както и за награден фонд и финансиране на участие на деца и младежи в общински прояви.

Друг отчет, който ще разгледат общинските съветници, е този за изпълнението на Общинския план за развитие през 2012 г. Представени са актуални към м. г. данни за баланса между растениевъдството и животновъдството в общината, за безработицата, заетостта, социалните услуги и други съществени аспекти от живота в общината. Изброени са дейностите, мерките и проектите, които са реализирани през 2012 г. в изпълнение на разписаните в Общинския план за развитие приоритети.

Друго от предложенията за разглеждане обхваща Общински план за младежта в община Тервел за 2013 г. В документа са систематизирани данни за образователно равнище на населението, тенденции в средното образование, възможности за професионална квалификация, реализирани проекти, адресирани към ученици и младежи. Представена е информация за спортни и други младежки дейности. Засегната е и дейността на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Общинските съветници ще разгледат и годишен доклад за изпълнение на оперативния план на стратегията за социални услуги на общината. В документа се засяга дейността на Дома за стари хора, за който 2012 г. е втора година от началото на съществуването му, предоставя се информация за мерките за интегриране на деца с увреждания в масови детски градини и училища, очертават се изпълнени общински ангажименти, чрез които се работи за подобряване на достъпа на деца от ромски произход до образование. Подробно се описват предлаганите от общината и образователните звена към нея извънкласни форми за учениците. Значително място се отделя на работата на Домашен социален патронаж, включително и на предприетите мерки за изпълнение на нови проекти, с които да се открият и оборудват негови филиали в по-отдалечени от общинския център населени места. Споменати са и клубовете на пенсионера – в качеството им на структури, осигуряващи подкрепа на хората в нетрудоспособна възраст, включително и откритият през 2012 г. клуб на пенсионера в с. Нова Камена. Отчетена е и работата на общинската „Обществена трапезария” – социална услуга, която се предлага от 2009 г. и се финансира чрез общински проект към фонд „Социална закрила”. В документа се засягат инвестиционните начинания на общината за разкриване на три дневни центъра за социални услуги , които да се финансират чрез общински проекти в МИГ "Тервел-Крушари”.

Общинските съветници ще разгледат предложение, което ще позволи на общината да кандидатства в МИГ за закупуване на два нови автомобила за разнос на храна в Домашен социален патронаж. Друго предложение за съветниците цели да се вземе решение за кандидатстване през 2013 г. с проект в МИГ, посредством който да се преустрои саморазрушаващата се сграда на бившата здравна служба в с. Нова Камена в център за социални услуги с кухня – майка за домашен патронаж и трапезария. НДТ

 


Сходни връзки

ПОДГОТВЯТ ЗАСЕДАНИЕ НА ОбС В ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.15 секунди