изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-25 @ 17:54 EEST
ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" - С НАЙ-МНОГО УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК    
Образование Езикова гимназия "Гео Милев" в Добрич е училището в България с най-много класирани за участие в националната олимпиада по английски език, съобщи Дарина Иванова - експерт "Чуждоезиково обучение" в Регионалния инспекторат по образованието. Общо 15 ученици от учебното заведение от 8 до 12 клас участваха в олимпиадата в събота в Монтана.

 Това са Александър Александров Игнатов, Кристиан Валентинов Иванов, Валентина Стоева Стоева, Теодора Христова Георгиева, Варвара-Велика Георгиева Рогова, Марина Ивелинова Арнаудова, Сесил Мегдат Халил, Красимир Теодосиев Тодоров, Даниел Петров Петров, Десислава Светославова Василева, Мелани Дойчинова Кръстева, Полина Тодорова Моралийска, Лазар Недков Лазаров, Яна Петрова Петрова и Николай Антонов Николов. Преподавателят в ЕГ "Гео Милев" Людмила Хвалабогова сподели, дори Първа английска гимназия е била с трима участници по-малко.

От общинските кръгове на олимпиадата по английски език бяха класирани 193 ученици, 22 от тях бяха предложени за национален кръг, обясни Дарина Иванова. Национална комисия е прегледала работите им и е преценила, че 15 от тях ще представят Добрич и езикова гимназия в националния кръг.

В олимпиадата имахме диктовка, граматически упражнения, съчинение по зададена тема, разказаха учениците. Някои от тях споделиха, че зададеното за 11 клас им се е сторило по-лесно от предната година, според други е имало и изненади. За 10 клас есето бе на тема на тема "Според вас трябва ли учениците да работят през лятната ваканция и защо", сподели Красимир Тодоров. Неговият отговор е, че е добре да работят, защото училищата не дават ясна представа за реалния живот. Над това дали родителите да имат контрол върху гледането на телевизия и ползването на интернет пък са творили деветокласниците. Мария Ивелинова разказа, че е отговорила положително, тъй като в интернет има много опасности. Заданията за единадесетокласниците пък са били ориентирани към екологията и опазване на околната среда.

Класираните на първо, второ и трето място във всеки клас ученици ще получават стипендии, разказаха геомилевци. А при 12-класниците оценки между 5.50 и 6 ще се признават за кандидатстудетски изпити във всички държавни ВУЗ-ове в страната. Абитуриентите от езикова гимназия, които участваха в националната олимпиада по английски език, са двама. Зрелостникът Николай Антонов предпочита да продължи образованието си в някоя от скандинавските държави, иска да учи международен бизнес. Абитуриентката Яна Петрова пък е категорична, че иска да учи в СУ "Климент Охридски" и да стане учител по английски език. Макар и още в осми клас Александър Александров е категоричен, че иска да живее в Китай. "Харесал съм си тази страна, харесват ми културата, хората, традициите", споделя той. И сам изучава китайски език.

"Като учител така се гордеех с тях! - сподели Людмила Хвалабогова. - Осъзнах какво се постигнали когато постигнахме в Монтана и колегите ми ме поздравяваха със скрита завист". "Смятаме, че добрите резултати се дължат на  доброто обучение на постоянството и усърдността на учителите ни", споделиха учениците. Те благодарят на преподавателите си по английски език Людмила Хвалабогова, Даринка Господинова, Красимира Кръстева, Донка Петрова, Марияна Пенева и Миглена Василева. НДТ

 


Сходни връзки

ЕГ "ГЕО МИЛЕВ" - С НАЙ-МНОГО УЧАСТНИЦИ В НАЦИОНАЛНА ОЛИМПИАДА ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди