изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-15 @ 07:55 EET
Бойко Борисов: ГЕРБ ще управлява, ако хората искат    
Политика София. ГЕРБ ще управлява, ако хората искат. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Мен ме обвиниха няколко неготници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта. Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура. Добре, че дадохме оставка, за да се видят и медиите кой на кого служи. Като партия ние нямаме нито една медия, нито вестник, нито телевизия. А много "бедни" партии ме преследват с камери. Каква независима журналистика е тази, партийна телевизия. Хубаво стана, че с тази оставка и тази, натрапена в Брюксел информация, се видя, че медиите се държат главно от ДПС, БСП, "Атака" и Скат, каза Борисов.
Важните послания ги разбрахте: Десет процента плосък данък. Седем дни връщане на ДДС. Работа, работа, работа, обърна се Борисов към делегатите на конференцията.
По повод водачите на листи на партията в 31-те избирателни райони Борисов заяви: „Далеч съм от мисълта, че са най-добрите, но ще свършат работа”. „Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас. Българинът взима заем, когато си строи къщата или си учи детето, т.е. ако ГЕРБ е на власт ще се взимат заеми за инфраструктура. Планираме мащабна работа – взимат се 12 сметки от предишните месеци, средна цена, държавата осигурява пари за енергийна ефективност, което сваля цената с 30-40%, фирмата, човека плаща в следващите три години и след това си получава къща или блок санирана, красива сграда”, каза Борисов.

Силата на нашата партия е реализъм и строителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Работа, работа, работа. Връщане на ДДС в седемдневен срок. Не вдигане на данъците. Това е, което можем да обещаем. Моите колеги искат, и ние да обещаем нещо. Не можем да обещаем. Ще работим, каза Борисов. Ние ще следваме това, което правят в Германия – колкото произвежда, толкова ще харчим.
Всеки народ може да си поръча илюзия и да посочи, кой да го управлява. Ние имаме воля и политическа отговорност. Много е трудно, плаща се със здраве, но ще го правя пак, каза Борисов.
Единственият начин да се балансира бюджетът, е да се увеличи усвояемостта на еврофондовете, каза Борисов.
Ако вземат заем, ще вдигнат потреблението и след година и половина ще ни потопят. С огромни мъки успяхме да държим финансово стабилна държавата през тези 4 години, каза Бойко Борисов.
Националната конференция на ПП ГЕРБ завърши с изпълнение на Веселин Маринов. Делегатите на конференцията се разотиват.
Екатерина ПАНОВА
.София. Когато разговаряте с хората, няма да се криете за това, което сме сгрешили. Който не работи, той не греши. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Ако не бяхме отделили 20% за кофинансиране, щеше да има пари за пенсии и заплати, но нямаше да имаме проекти. Можеше ли да дадем повече пари на майките? Можеше. 30 – 35 млн. лв. все от някъде щяхме да ги заделим. Ние се заинатихме да правим 10 детски градини в София. 2 милиона души хранят 5 милиона в страната. Сами разбирате в такава ситуация как се създават доходи и как се постига растеж”, каза
„Можеше ли да връщаме по-бързо ДДС? Можеше. Можеше ли да не се дразним със зърнопроизводителите? Можеше. И го направихме", каза Борисов.
Екатерина ПАНОВА
София. Аз съм отстранил най-много министри и зам.-министри, включително и само за сигнали. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. На моменти, силата и властта правят хората, да не кажа - и арогантни. Силата на партията направи някои хора... Затова може би сме рекордьори по сменени министри, зам.-министри, агенции и какво ли не. Ако по-рано се бях намесил и направил смените по министерстват, което е моя грешка, можеше да се избегнат още много негативи. Ние се учим от грешките и при ново управление, мисля, че няма да го допуснем, каза Бойко Борисов.
За медиите ще отговоря на един въпрос - дали е имало чадър над Миро Найденов. Три години и половина тече това дело; вие си отговорете защо в месеца преди изборите се повдигна това обвинение, а не преди две, три години. Изчака се моментът да влезем в предизборна кампания, каза Борисов.
София. Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, внесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, трябва да говорим за партии изнесли пари от България. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. „Да имаш в 21-и век магистрала, жп линия или пречиствателна станция, метро е нормално. Да де, ама ги нямаше. Тук има нещо, което искам, когато разговаряте с хората по места да изяснявате. Приказките, че асфалт не се яде, само 20% от всичко, което сме построили е с българските пари, на българския данъкоплатец. И би било рядка глупост да се избере партия, на която да спрат еврофондовете. Ако ние заделим от нашите си пари 1 млрд. лв., от Европа ни дават 5 млрд. Аз се надявам на инстинкта на българите”, заяви Борисов.
Ако колегите от "Атака" ни кажат как ще балансират бюджета, може да има злато и диаманти, не знам, посочи той.
Екатерина ПАНОВА
София. Гарантираме за следващите години 32 милиарда лева да влязат в българската икономика, благодарение на гостите от първия ред, това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Когато говорим за ГЕРБ, трябва да говорим за партия, която е донесла пари в България. Когато говорим за БСП и ДПС, това са партии, изнесли пари от България, каза Бойко Борисов.
София. Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете, това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Бих искал - оптимизмът да го заменя с реализъм и прагматизъм. Преди 4 години направихме една оптимистична програма. Нямаше как да не го направим, като Орешарски твърдеше, че България ще бъде заобиколена от кризата. На практика – с половин милиард бяхме се потопили, когато встъпихме на власт.
Щели да създават 25 000 работни места, 40% по-високи доходи. Ако тук бяха сложили точката, аз щях да кажа – нека да ги оставим да управляваме. Ние не можем да дадем тези работни места. Но те не сложиха точка тук.
Орешарски мина през много места, кой ще му дърпа конците, коментира Борисов.
„Програмата на ГЕРБ е документ в който ясно казваме какво сме направили, къде сме сгрешили и как ще я поправим тази грешка. Без илюзии. Ако беше хубаво да си премиер, щеше да има заявки да си премиер, нямаше да бягат”, каза Борисов.
Екатерина ПАНОВА
София. Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на Националната конференция на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. За съжаление, сестрински партии в ЕНП говориха срещу ГЕРБ, каза Борисов. Борисов отбеляза, че не може партии с по два - три процента подкрепа, да казват кой ще е премиер.
Заредих се с малко от вашия оптимизъм. Макар че не би трябвало да е така радостно за това, което ни предстои, каза той.
Борисов благодари на всички, които са помагали на ГЕРБ през годините.
„Ще спомена само веднъж името на Станишев и то не защото искам да го коментирам. Днес във вестниците пише, че ние ГЕРБ сме му пуснали досие. Той самият дезертира, бяга от политическа отговорност. Кой ще му дава задачите на този премиер, къде го има това в Европа? Лидерът е президент. ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото му досие. Забранявам думата за неговото досие да се говори по дебати. Все едно го няма”, посочи Борисов.
Борисов направи забележка на водачите листите, че са без вратовръзки на конференцията.
Екатерина ПАНОВА
София. ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото досие на Станишев. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Забранявам думата досие да се коментира за него по дебати, каза Борисов. Бих го посъветвал да види кой щаб, който ме атакува първо мен, след това и него, каза Борисов.
Ще спомена само веднъж името на Станишев; днес във вестниците пише, че ние, ГЕРБ, сме му пуснали досието. Той самият дезертира, сега бяга от политическа отговорност, иска да посочи някого за премиер. Къде го има това в Европа, в Америка, в Русия. Лидерът е президент, каза Борисов.
София. Освен ГЕРБ, няма друга партия, която да може да спира бившите комунисти, каза лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ, предаде репортер на Агенция “Фокус”.
 

 

 


Сходни връзки

Бойко Борисов: ГЕРБ ще управлява, ако хората искат | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Бойко Борисов: ГЕРБ ще управлява, ако хората искат
Автор: Anonymous да 2013-04-07 @ 21:41 EEST
Мутренскоченгеджийска конференция, с тук там някой си заблуден!!!!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди