изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 18:51 EET
Семинар за съдии организират Окръжен съд – Добрич, и фондация „Фридрих Еберт” в навечерието на Деня на българската Конституция    
НовиниОкръжен съд – Добрич, и немската фондация „Фридрих Еберт” организират на 15.04.2013 г. обучение на съдиите от Добричкия съдебен район. Семинарът е на тема „Признаване, допускане на изпълнение и изпълнение на решения и актове при действие на правото на ЕС”. Той е част от проявите, с които Окръжен съд – Добрич, отбелязва тази година Деня на българската конституция и професионален празник на съдиите и съдебните служители – 16 април.


Лектор на обучението е Емилия Василева – съдия при ВКС. Тя ще представи същността и съдебната практика по четири регламента на Европейския съюз:
 - Регламент /ЕО/ №44/2001 на Съвета от 22 декември 2000 г. относно компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по граждански и търговски дела. 
  - Регламент /ЕО/ №2201/2003 на Съвета от 27 ноември 2003 г. относно компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по брачни дела и делата, свързани с родителската отговорност, с които се изменя Регламент /ЕО/1347/2000.
   -  Регламент /ЕО/ №861/2007 на Европейския парламент и на Съвета от 11 юли 2007 г. за създаване на европейска процедура за искове с малък материален интерес.
    - Регламент /ЕО/ №4/2009 на Съвета от 18 декември 2008 г. относно компетентността, приложимото право, признаването и изпълнението на съдебни решения и сътрудничество по въпроси, свързани със задължения за издръжка”.
Обучението ще бъде открито от г-жа Регине Шуберт – директор на фондация „Фридрих Еберт” – Бюро България и г-н Енчо Енчев – председател на Окръжен съд – Добрич. Очаква се в него да вземат участие 56 съдии от Окръжен съд – Добрич, и петте районни съдилища в съдебния район. То ще се проведе в хотел „Фламинго” в курортен комплекс „Албена”.
 Това е пети семинар, организиран от Окръжен съд – Добрич, с финансовата и партньорска подкрепа на фондация „Фридрих Еберт”. Сътрудничеството между двете институции досега включва три семинара за съдебните заседатели при Окръжен съд – Добрич, и един за съдебната администрация. 
В рамките на форума в Албена ще се проведе Годишно събрание на Окръжен съд – Добрич. Освен гостите от немската фондация, в него ще се включат представители на ВСС, Виолета Бояджиева - председател на Апелативен съд – Варна, и Илия Пачолов – заместник-председател на съда.
 В следобедните часове е насрочена футболна среща между съдии и адвокати под ръководството на международен съдия Димо Момиров.

15.04.2013 г.                                       Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Семинар за съдии организират Окръжен съд – Добрич, и фондация „Фридрих Еберт” в навечерието на Деня на българската Конституция | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.73 секунди