изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 21:06 EET
ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ДОЦ. ВЕНЦИСЛАВ ДИМОВ    
НовиниТържествено честване организира община Добрич на 26 април по повод 50-годишния юбилей на един от съвременните изследователи на фолклора, историята и културата на Добруджа доц. д-р Венцислав Димов.

Той е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, ръководител на изследователска група „Етномузикология” при Институт за изследване на изкуствата, БАН. Той е роден в Добрич и ще отпразнува своя 50-годишен юбилей сред близки и приятели в родния си град. Честването ще е от 18.30 ч. в зала „Добрич“.

Венцислав Димов завършва българска филология и история във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ през 1987 г. и международни икономически отношения  и бизнес в УАСГ през 1993. От 2001 г. работи в Институт за изкуствознание, БАН. Има две хабилитации: доцент по етномузикология (2004) и доцент по журналистика (2010). Научните му интереси са в сферите на етномузикологията, културната антропология, фолклористиката, изследване на медиите, културна история. Автор и съавтор е на 4 монографии и над 140 научни студии и статии. Като журналист и публицист е автор на над 170 публикации в периодичния  печат, сценарист е на 7 документални филма. Член е на Съюза на българските композитори.

            В юбилейната вечер, посветена на 50-годишнината от рождението и 20-годишната му научна дейност ще участва проф. дфн Анчо Калоянов, който ще представи монографията на доц. д-р В. Димов „Добруджа: памет и песни“. Изследването завършва 30-годишен проект, при който са осъществени десетки теренни експедиции и интервюта с носители на добруджанските песни и памет. В концерта ще участват: Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с гл. худ. ръководител Стоян Господинов и музикален ръководител Живко Желев, „Добруджанска тройка“, Оркестър „Добруджански авлиги“ с ръководител Димитър Михайлов, Калинка Вълчева, Галина Дурмушлийска, Добра Савова, Георги Германов, Атанаска Станева и Стефан Георгиев.

            Община град Добрич кани гражданите на Добрич да споделят празника и да засвидетелстват още веднъж вниманието си към известния наш съгражданин, като входът е свободен. НДТ

 

 

 


Сходни връзки

ТЪРЖЕСТВЕНО ЧЕСТВАНЕ НА 50-ГОДИШНИЯ ЮБИЛЕЙ НА ДОЦ. ВЕНЦИСЛАВ ДИМОВ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.15 секунди