изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-25 @ 20:29 EEST
Гражданската иницатива за обществен и релсов    
Общество

Съвместна декларация до всички политически сили за Транспорта и Железниците

от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт 

 

 „Гражданска инициатива за обществен и релсов транстпорт” изпрати отворена декларация до всички партии, които участват на изборите на 12-ти май с конкретна стратегия и краткосрочни, средносрочни и дългосрочни мерки за развитието на транспорта в България.

Тя бе предоставена и на министъра на Транспорта г-н Кристиан Кръстев, както и на всички участници в Обществения съвет по транспорта към МТИТС на последното заседание, което се проведе на 29-ти април 2013г.

 

Настоящата декларация е открита за присъединяване на партии, движения, неправителствени, браншови и синдикални организации и отделни граждани приемащи изложеното по-горе.

Гражданската иницатива за обществен и релсов транспорт се определя за депозитар на настоящата Декларация и ще поддържа актуален списък на присъединилите се към нея, както и ще публикува съответни съобщения за това на блог-страницата http://obshtestven.blog.bg.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Гражданската инициатива изразява своето възмущение и несъгласие с продължаващата политика на българските управляващи да неглижират Железницата и за нея пари никога да няма. Учудващо бе изказването на президента г-н Росен Плевнелиев на военния парад за 6-ти май, че ще бъдат закупени 9 или 10 нови или употребявани изтребителя за ВВС на Република България.

 

 

В тази връзка направихме и кратко проучване по темата в Интернет:

Нов самолет Ф16 струва ~ $20 млн. долара., дори на старо сумата не пада под $10 млн.
Нов шведски самолет „Грипен” струва между $40 и $60 млн. долара. 100 млн. лв. е абсолютния минимум за тези изтребители.
Интересно е и друго – 1 летателен час на самолет „Грипен” струва „нищожните” $4700, а 1 летателен час на Ф16 - $7000. 1 летателен час на сегашните ни самолети МИГ 29 струва $5000. Кого можем да спрем с 10 самолета, при положение, че например Турция разполага с поне 300 броя самолети?! Българската армия в момента е не повече от 30 000 души, включително администрация. Според нас самолетите няма да помогнат нито да имаме по-боеспособни военни сили, докато разходите ще се увеличат. Кой ще плаща сметката?

 


Сходни връзки

Гражданската иницатива за обществен и релсов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.25 секунди