изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-18 @ 18:26 EET
Росен Плевнелиев: В неделя ние ще покажем с гласа си какво управление искаме, кое е добро за държавата и за народа    
Новини Обръщение на президента Росен Плевнелиев по повод предстоящите Парламентарни избори 2013 на 12 май


Скъпи сънародници,
Днес приключва предизборната кампания, а в неделя ще се проведат избори за народни представители в 42-рото Народно събрание. По време на предизборната кампания 45 партии и коалиции имаха възможност да представят своите платформи, идеи и визия за развитието на България, да се фокусират върху реалните проблеми на хората. През изминалия месец чухме конкретни ангажименти и послания, но и лозунги и не малко скандали. В неделя ние ще покажем с гласа си какво управление искаме, кое е добро за държавата и за народа. Гражданската активност и гражданският контрол вървят ръка за ръка – в това е смисълът на представителната демокрация. Убеден съм, че колкото повече от нас излязат и дадат гласа си на предстоящите избори, толкова по-легитимно ще е следващото управление, толкова по-ангажирано ще е то с проблемите на обществото. От това има нужда сега България. Нуждаем се от стабилност и от работещо народно събрание, защото сме парламентарна република. Нуждаем се от правителство, което се ползва с висока степен на доверие и от институции, отворени към проблемите на хората!
Всеки един от нас има своите претенции към държавното управление, към начина, по който работи държавата и нейните институции. Всички ние очакваме от управляващите работещи решения. Сега имаме най-силната възможност да изберем не само визията за развитието на родината ни, но и хората, които да я осъществят. Защото това, каква България искаме, какво бъдеще очакваме за нас и за децата ни, наистина зависи от нас. На изборите всички ние сме равни, всеки глас има еднаква тежест и показва нашата заявка за бъдещето. Заявяваме я сега, на 12 май! Доказахме, че сме активно гражданско общество и че можем по демократичен начин да търсим отговорност от политиците. В неделя, с гласа си ще дадем доверие и ще посочим тези, които ще носят отговорност пред избирателите.
Всеки избирател сам може да прецени коя от представените партийни платформи отговаря в най-голяма степен на неговите очаквания. Какво предлага една или друга партия или коалиция, какви ангажименти поема за ефективно решаване на конкретните проблеми на хората. Информираният избор е важен. От всички нас зависи дали ще намерим трайно решение на наболелите пред нацията въпроси. Важно е да гласуваме, за да можем след това и да изискваме отговорност от този, на когото сме се доверили. Ако искаме промяна трябва да бъдем активни, да не се дистанцираме, а да имаме отношение. Да покажем, че сме общество на активни граждани, които имат позиция по дневния ред на нацията и я отстояват по демократичен начин като гласуват. Важно е да гледаме в перспектива и да подкрепим идеите, които ще придвижат нацията напред и ще развият потенциала на страната.
В годините на прехода България е преминавала през трудни ситуации – финансови, икономически, социални, политически и парламентарни кризи. Важно е да покажем своята зрялост, да се облегнем на правилата, защото държавността се крепи на върховенството на закона, на ефективните институции и на ежедневното отстояване на демократичните принципи. И в основата на всичко това стоят изборите, политическите партии и парламента. Нека докажем, че сме способни сами да решаваме важните за държавата въпроси, нека бъдем активни като всеки от нас упражни правото си на глас.
Възможността да изразяваме свободно волята си, да избираме, да изразяваме позиция, да предлагаме решения, да даваме доверие и да търсим отговорност – това е демокрацията. Всички ние сме тези, които определяме правилата и поставяме задачи на политиците. Имаме най-силното оръжие, за да го направим – и това са изборите. Нека „партията на негласуващите“ не бъде най-многобройната в неделя! Важно е да упражним правото си на глас!

Обръщам се специално към младите хора и към тези, които ще гласуват за първи път. Възползвайте се от това право, не го приемайте за даденост, а като проява на отговорност и зрялост. Това е демократичният начин да покажете и да промените това, което не харесвате.

Скъпи сънародници,
Не позволявайте на някой друг да решава вместо вас! Народният глас е силен, народът е суверенът.
Направете своя съзнателен избор, гласувайте по съвест и убеждение! Заявете вашата позиция по дневния ред на България!

http://www.focus-news.net/

 


Сходни връзки

Росен Плевнелиев: В неделя ние ще покажем с гласа си какво управление искаме, кое е добро за държавата и за народа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.56 секунди