изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-20 @ 21:53 EET
УВЕЛИЧАВАТ СЕ Е-УСЛУГИТЕ В ЧИТАЛИЩЕТО В СОКОЛОВО    
НовиниЧиталище „Просвета-1900” в балчишкото село Соколово получава финансиране по програма „Глоб@лни библиотеки- България”. То е едно от 95-те одобрени за финансиране библиотеки и читалища в страната по новата грантова схема на „Глоб@лни библиотеки” за 2013 година.

Очаква се да се усвоят 5 000 лева на тема „Дигитализираното културно наследство на село Соколово – новата Е-услуга в библиотеката”. Предоставените средства ще се ползват за увеличаване броя на предлаганите в библиотеката на читалището електронни услуги за местната общност - независимо от възраст, етнически произход, национална принадлежност или вероизповедание.

Заложени са седем дейности, чиято реализация ще подобри качествено потенциала на библиотеката за работа с потребителите и ще приобщава все повече хора към глобалното информационно общество чрез он-лайн представяне на културното наследство и добруджанските традиции. Библиотеката ще разполага с електронна база-данни с ценни архивни материали и снимки, обичаи и традиции, както и с електронен наръчник за предметите и трудовата дейност на преселниците от Северна Добруджа. Ще се популяризира фолклорното богатство на Соколово чрез разпространение на студийни записи и професионални видеоклипове на  народния хор и на танцовия състав.

Дейностите ще се осъществят в периода от юни до октомври 2013 година, а партньори на читалището са Община Балчик, ОУ „Васил Левски” в Соколово и ЗКПУ „Сокол”. НДТ

 


Сходни връзки

УВЕЛИЧАВАТ СЕ Е-УСЛУГИТЕ В ЧИТАЛИЩЕТО В СОКОЛОВО | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
УВЕЛИЧАВАТ СЕ Е-УСЛУГИТЕ В ЧИТАЛИЩЕТО В СОКОЛОВО
Автор: Anonymous да 2013-06-13 @ 18:43 EEST
Ей, това Соколово- голяма работа! Успех и спечелване на нови проекти.
 

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.26 секунди