изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 13:46 EET
Какво придобиха държавниците миналата година    
НовиниСметната палата публикува имотните декларации за 2012 година на хората, заемащи висши държавни длъжности.

Ето и списъка с лицата ТУК.

Президентът Росен Плевнелиев декларира, че си е купил заедно със съпругата си лек автомобил за 31 000 лева с лични средства.

Вицепрезидентът Маргарита Попова е придобила по наследство част от къща във Велинград. Посочената цена е близо 2000 лева. Тя е спестила 6000 лева от заплатата си. Попова държи на депозит в банката 140 000 лева и 32 000 евро.

Настоящият премиер Пламен Орешарски е декларирал собственост на 4 апартамента - един в Кюстендил и три в София, както и на един гараж в столицата. Имотите са на обща стойност близо 350 000 лева и са на негово име и на съпругата му. Придобити са в периода 1998 - 2006-та година.

Съпругата на премиера Елка Орешарска е собственик на два автомобила, модел „Рено Клио" на обща стойност 13 000 лева. Семейство Орешарски е декларирало 33 000 лева в банкови депозити в страната. Министър-председателят има над 26 000 лева задължения по кредитни карти и лизингови задължения.

Бившият премиер Бойко Борисов е декларирал 14 484 лева банкови влогове, като за произход на средствата е посочил "заплата".

Неговият заместник Цветан Цветанов пък е декларирал банков депозит в евро, чиято левова равностойност е 53 000 лева, придобити от продажба на апартамент.

Главният прокурор Сотир Цацаров е наследил през миналата година 3 недвижими имота в Пловдив и село Песнопой. Банковите влогове на Цацаров са на стойност над 250 000 лева, но пък и той изплаща заем за 171 000 лв.

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев декларира банкови влогове от над 100 000 лева и абсолютно нищо друго в своята декларация. Подобно е положението и при доскорошния градски прокурор на София Николай Кокинов. Единственото нещо, което той е декларирал, са влоговете му на стойност 95 000 лева.

Омбудсманът Константин Пенчев е декларирал единствено банковите си влогове и депозити, които са над 220 000 лева и се водят на името на съпругата му.

18 души не са подали или не са подали в срок декларации. Списъкът с техните имена ще бъде изпратен на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите за предприемане на действия по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс и на председателя на Държавната агенция "Национална сигурност", съгласно изискванията на закона. Срокът за подаване на встъпителни декларации от членовете на Министерски съвет е 29 юни 2013 година. До същата дата членовете на служебното правителство следва да подадат финални декларации. Членовете на политическите кабинети са задължени да подават встъпителни декларации в срок от един месец от датата на назначаване. Задължените по закона лица могат да правят промени в подадените от тях декларации в едномесечен срок от дататa на подаване. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Какво придобиха държавниците миналата година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.99 секунди