изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 13:17 EET
С ДВА ПРОЕКТА КАНДИДАТСТВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕД МИГ    
НовиниС два нови проекта ще кадидатства община Добричка пред сдружение "МИГ Добричка". Това бе решено на заседание на Общинския съвет вчера. Първият проект е по мярка 41321: "Основни услуги за населението и икономиката в селските райони".

 Проектното предложение е за подобряване на център за социални услуги "Дом за възрастни с деменция" в село Опанец.   Вторият проект е по мярка 41322: "Обновяване и развитие на населените места на МИГ Добричка". По него се предвижда рехабилитация на обществени зелени площи - паркове и градини, детски площадки и съоръжения към тях, в т. ч доставка на съоръжения, в село Ведрина.

Съветниците гласуваха отпускането на средства за участие на самодейни състави от общината в различни фолклорни прояви. НЧ "Асен Златаров - 1940 г." в село Стефан Караджа ще получи 1 500 лева за представянето си XV Международен фестивал за автентичен фолклор в село Дорково, област Пазарджик. 1 010 лева се отпускат на групата за народно пеене на НЧ "Просвета - 1940" от село Царевец за участие в национален фестивал "Фолклорен извор 2013", в село Царевец, област Велико Търново. Гласувани бяха и 1 090 лева на певческата група при НЧ "Димитър Минчев - 1896 г." на село Паскалево за участие в същия фестивал. Съветниците взеха решение за осигуряване на средства за почистване на четвъртокласен път Батово-Прилеп по бюджета на община Добричка за 2013 г. Решено бе да бъда прехвърлен бюджетен кредит в размер на 14 150 лева от дейност "Резерв" в дейност "Служби и дейности по поддържане, ремонт и изграждане на пътища".

ОбС прие докладна записка на кмета на общината Петко Петков относно определяне на земите от общинския поземлен фонд във и извън регулация - частна общинска собственост, които ще се отдават под наем за стопанската 2013-2014 година. Приета бе и информация за стопанисването на общинските гори, мери и пасища през 2012 г. НДТ

 


Сходни връзки

С ДВА ПРОЕКТА КАНДИДАТСТВА ОБЩИНА ДОБРИЧКА ПРЕД МИГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.21 секунди