изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 20:09 EET
ГЕРБ раздали над 62 млн лв за мерки за публичност    
Новини Кабинетът "Бойко Борисов" е раздал над 62 милиона лева за мерки за публичност по европейските програми, показва по-детайлен преглед на публикуваната справка за изпълнението на всички комуникационни планове на оперативните програми и на Програмата за развитие на селските райони, предаде репортер на БГНЕС.

Както вчера обяви вицепремиерът Зинаида Златанова от началото на 2007 година до 22 март 2013 година са сключени договори за над 66 милиона лева. От тях само договори за около 4 милиона лева са подписани по времето на тройната коалиция. Това на практика означава, че правителството на ГЕРБ е раздало останалите 62 милиона лева. По времето на кабинета "Борисов" са подписани абсолютно всички договори по ОП "Околна среда", по ОП "Развитие на човешките ресурси", по Програмата за развитие на селските райони, както и почти всички проекти по ОП"Регионално развитие" и по ОП "Административен капацитет".

БГНЕС припомня, че вчера бяха публично оповестени две справки отнасящи се за това с кои фирми са сключени договори по линия на комуникационните планове на оперативните програми и Програмата за развитие на селските райони, на каква стойност са договорите и какви още мерки са планирани за изпълнение на целите на комуникационните планове.

От справките става ясно, че Нова телевизия е получила общо над 5,8 милиона лева, договорите на бТВ Медиа груп и бТВ радио груп са на обща стойност над 4,8 милиона лева, а ТВ7 е сключила договори за над 1,6 милиона лева. Така на практика трите телевизии са успели да сключат договори за над 11 милиона лева. Дарик радио има договори за над 4 милиона лева. Фирмата, която стои зад Агенция "Фокус", Фокус Нунти ООД има сключени договори за над 1, 6 милиона лева. Българското национално радио има сключени договори по комуникационните планове за над 1,8 милиона лева, като близо 600 000 лева от тях са за предоставяне на програмно време по ОП "Околна среда". Другата обществена медия Българската национална телевизия е контрагент по вече сключени договори на обща стойност от над 2, 3 милиона лева.

Най-много пари са раздадени по Програмата за развитие на селските райони – над 31 милиона лева. Пари от земеделската програма са взели десетки медии, фирми, социологически агенции. Скандалният проект на фирмата на Кристина Спасова за изработване и поддържане на страници на ПРСР във Facebook и Twitter на обща стойност 57 000 лева все още се води "текущ". Същото важи и за проектът за публикуване на информация за ПРСР в интернет форуми на фирмата "Ем енд Марк" ЕООД, който е на обща стойност 56 160 лева. Все още не е сключен и договорът за продължаване на поддръжката на профилите на програмата във Facebook и Twitter.

Изразходването на средствата от ЕС трябва да става при максимална прозрачност и откритост, подчерта вчера вицепремиерът Зинаида Златанова. Тя обясни, че е помолила ръководителите на управляващите органи и министрите, отговарящи за усвояването на средствата от седемте оперативни програми и Програмата за развитие на селските райони да посочват в информационната система за средствата от ЕС не само бенефициентите на проектите, но и изпълнителите, на които бенефициентите са възложили изпълнение на дейности по проекта. "За мен е изключително важно да има пълна прозрачност за това кои са фирмите, изпълняващи проектите на бенефициентите, подчерта Златанова./ http://news.bgnes.com

 


Сходни връзки

ГЕРБ раздали над 62 млн лв за мерки за публичност | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 3.27 секунди