изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 14:46 EET
Министерство на земеделието: Борисов е подкрепил намаляването на парите за селските райони    
ЗемеделиеГ-н Борисов е ощетил българските земеделски стопани със стотици милиони евро. Това се посочва в позиция на Министерството на земеделието и храните във връзка с твърденията на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Размерът на финансирането на Общата селскостопанска политика (ОСП) 2014 - 2020 г. е част от приетата на 7 - 8 февруари 2013 г. от министър-председателите на държавите членки Многогодишна финансова рамка.

На заседанието на Европейския съвет, на което правителствените ръководители определиха средствата за следващите 7 години по политики, включително и за директни плащания, мерки за пазарна подкрепа и за развитие на селските райони, България бе представлявана именно от премиера Бойко Борисов. В това си качество той е дискутирал и подкрепил намаляването на средствата за ОСП и най-вече за политиката за развитие на селските райони.

"Държавните глави се съгласиха да намалят средства за целия ЕС с 11,3%. По този начин г-н Борисов е ощетил българските земеделски стопани със стотици милиони евро", се казва в позицията на МЗХ.

"На срещата на върха на 7 - 8 февруари 2013 г., министър-председателите на държавите членки са били индивидуално информирани за разпределението на средствата за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020 г., включително и по отделни държави", се казва в позицията.

"Определянето на финансовия ресурс за ОСП не е в правомощията на министрите на земеделието, а средствата бяха договорени от министър-председателите като част от дебата по 7-годишната финансова рамка на Европейския съюз. Възниква въпросът: „Какво всъщност е защитил г-н Борисов на Срещата на върха в Брюксел на 7 - 8 февруари и защо е подкрепил намаляването на парите на българските земеделски стопани?".

На преговорите по бъдещата ОСП, на заседанията на Съвета на министрите на земеделието /включително в Люксембург 24 - 25 юни 2014 г./, въпросите, свързани с финансирането, не бяха допуснати за обсъждане с аргумента, че вече са договорени на по-високо ниво - правителствени ръководители по време на Европейския съвет на 7 и 8 февруари 2013 г.

На настоящия етап усилията на МЗХ са насочени към осигуряване на най-рационално използване на вече договорените средства за бъдещата ОСП и чрез определените от министрите на земеделието инструменти на политиката да се постигне максимален ефект за устойчиво развитие на земеделието в България, повишаване на неговата конкурентоспособност и балансирано развитие на селските райони - се казва в позицията.http://www.24chasa.bg

Бойко Борисов: Всеки ден на това правителство означава десетки милиони загуби

 


Сходни връзки

Министерство на земеделието: Борисов е подкрепил намаляването на парите за селските райони | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Министерство на земеделието: Борисов е подкрепил намаляването на парите за селските райони
Автор: Anonymous да 2013-07-05 @ 08:54 EEST
Хайде!!! Пак комунистически ЛЪЖИ!
Министерство на земеделието: Борисов е подкрепил намаляването на парите за селските райони
Автор: Anonymous да 2013-07-05 @ 09:47 EEST
Оказа се обаче, че от гербаджии по-големи некадърници и лъжци-няма. Безгранична простотия и безочие. Другите лъжели, а те милите само пръскали фекалии наоколо.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 4.12 секунди