изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-21 @ 19:50 EET
ПРЕДСТОИ АКЦИЯ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПЛАЖОВЕТЕ    
ЕкологияВ периода от 3 до 11 август ще се проведат акции за почистване на българското Черноморие в рамките на националната кампания "Да изчистим България", съобщиха от пресцентъра на областна администрация. В тази връзка от пресцентъра добавят, че областният управител Недко Марчев подкрепя първата регионална инициатива за почистване на плажовете и апелира към добруджанци за съпричастност.

"Да изчистим България" е част от глобалната инициатива "Let's do it world", чийто приоритет през 2013 и 2014 година е почистване и грижа за морските брегове и водни басейни. В подкрепа на глобалната цел в периода от 3 до 11 август организаторите от bTV Media Group планират акции, които ще се реализират чрез разделно събиране на пластмасови отпадъци.

Област Добрич ще подкрепи регионалната акция за почистване на морските плажове в общините Балчик, Каварна и Шабла, заяви областният управител Недко Марчев. Той апелира за обединяване на усилията на общински администрации, териториалните звена, НПО и всички заинтересовани страни за предприемане на действия в крайбрежните зони, които не се стопанисват от концесионери или други стопански субекти. Общо е желанието, обща е и целта да се заостри вниманието на хората към отговорно поведение в този летен период с висока степен на риск от замърсяване с битови отпадъци.

Марчев е заявил, че очаква активното съдействие на общинските администрации в създаването на ефективна мрежа за комуникация с отговорните публични и частни структури, и вярва, че гражданите ще проявят съпричастност и ще се включат като доброволци със своя общественополезен труд. За добрата организация за почистване, транспортиране и депониране на събраните отпадъци, за успеха и безопасността на доброволците, е необходимо институциите да обединят усилията си. За да протече акцията добре трябва да се осигури своевременно, безпроблемно извозване и депониране на отпадъците на регламентирани места. Да се спазят изискванията за безопасност и защита на гражданите при провеждане на масови мероприятия и да се осигури подкрепата и съдействието на служителите от местните институции. За включване в инициативата, организаторите на акции по общини следва да направят регистрация за участие не по-късно от 24 юли 2013 г. чрез електронен формуляр, за който ще бъдат уведомени допълнително, добавят от пресцентъра. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТОИ АКЦИЯ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА ПЛАЖОВЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди