изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 11:15 EET
ЗАСНЕХА ДОБРИЧКИ РЕКОНСТРУКТОРИ ВЪВ ФИЛМ НА ТВ 7    
КултураСред гъст пушечен дим, огън, взривове и специални ефекти, през изминалия неделен ден в околностите на Добрич два снимачни екипа на ТВ 7 заснемаха реконструкторите от регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк" в сцени от филм, посветен на участието на Българската армия в бойните действия през Втората Световна Война.
PN 116-13 25.07.2013 ДОБРИЧ: Сред гъст пушечен дим, огън, взривове и специални ефекти, през изминалия неделен ден в околностите на Добрич два снимачни екипа на ТВ 7 заснемаха реконструкторите от регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк" в сцени от филм, посветен на участието на Българската армия в бойните действия през Втората Световна Война.PN 115-13 25.07.2013 ДОБРИЧ: Сред гъст пушечен дим, огън, взривове и специални ефекти, през изминалия неделен ден в околностите на Добрич два снимачни екипа на ТВ 7 заснемаха реконструкторите от регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк" в сцени от филм, посветен на участието на Българската армия в бойните действия през Втората Световна Война.PN 114-13 25.07.2013 ДОБРИЧ: Сред гъст пушечен дим, огън, взривове и специални ефекти, през изминалия неделен ден в околностите на Добрич два снимачни екипа на ТВ 7 заснемаха реконструкторите от регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк" в сцени от филм, посветен на участието на Българската армия в бойните действия през Втората Световна Война.PN 113-13 25.07.2013 ДОБРИЧ: Сред гъст пушечен дим, огън, взривове и специални ефекти, през изминалия неделен ден в околностите на Добрич два снимачни екипа на ТВ 7 заснемаха реконструкторите от регионален клуб "46-и пехотен Добрички полк" в сцени от филм, посветен на участието на Българската армия в бойните действия през Втората Световна Война.

Снимачните екипи под ръководството на сценариста и режисьор Николай Чадъров, популярен като журналист и водещ в същата телевизия, възстановяваха разказите на очевидци, ветерани от Войната. В тази обстановка реконструкторите в униформи, въоръжение и пълно бойно снаряжение от периода 1944-1945 имаха за задача да пресъздадат тежките мигове на българската войска на бойното поле от преди близо 70 години, както и драмата от трагичната загуба на младите войници по фронтовете, далеч от дома и техните близки. Добричките реконструктори превземаха разрушени сгради, преминаваха река, отбраняваха се от окопи, засипвани от взривове и пушек, превземаха височини през ями и бодлива тел.

Уменията на снимачните екипи, вещината на режисьора и златните ръце на гримьорката превърнаха реконструкторите -  хора с уважавани професии, в истински "кучета на войната". Лееше се сценична кръв и истинска пот, но резултатите бяха отлични. Екипите не можеха да спестят възхитата си от реконструкторите, превърнали се в актьори.

Причината екипът на ТВ 7 да бъде командирован в Добрич е, че клуб "46-и пехотен Добрички полк" до момента е единственият в България напълно подготвен за реконструкция на Втората световна война и е известен в страната и чужбина с подготовката и уменията си. Реконструкторите споделиха, че срещат разбирането и подкрепата на община Добрич.

Очаква се филмът да бъде готов до края на месец септември тази година, след което ще бъде излъчен в България и предложен за чужбина. НДТ

 


Сходни връзки

ЗАСНЕХА ДОБРИЧКИ РЕКОНСТРУКТОРИ ВЪВ ФИЛМ НА ТВ 7 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.81 секунди