изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-19 @ 13:09 EET
Сайт обира наивници чрез здравни съвети    
Новини Интернет сайт "хваща" неинформирани българи, които искат да се сдобият с европейска здравноосигурителна карта. Желаещите да получат информация за издаването на документа могат да звънят на специален номер, където разговорите се таксуват по 96 стотинки на минута.

Това показа и проверка на "Труд" след като в редакцията бяха подадени няколко сигнала от опарени граждани. Нямаше да има нищо смущаващо, ако същата информация не се осигуряваше напълно безплатно на горещата линия на здравната каса - 0800 14 000.

Интересното е, че щом човек напише в търсачката google - "европейска здравноосигурителна карта", първият посочен документ е именно на въпросния сайт - "www.ezok.bg". В нито един от публикуваните материали в него обаче не става ясно кой го поддържа.

Всички качени текстове са с източник или Националната здравноосигурителна каса, или Националната агенция за приходите.

Само че когато човек кликне върху рубриката "Контакти", пред него се появява прозорец с възможност за задаване на въпроси по издаването на картата чрез имейл, но и чрез телефон за информация - 0900 63 000. А под него е изписано: "0,80 лв. без ДДС на минута". Щом се обадихме на номера, веднага чухме гласово съобщение: "Това е обаждане с добавена стойност на цена от 96 стотинки с ДДС. Таксуването ще започне след сигнала."

Потърсихме коментара на НЗОК по случая. "Не сме запознати със съществуването на подобен сайт. Затова нека всички българи ползват само този, който е на институцията ни. На него те ще открият цялата информация, която им е нужна", заявиха от там. От касата апелираха осигурени или не, хората да търсят съветите на експертите на НЗОК на отворените за целта линии.


Къде е безплатно

Цялата информация за безплатните услуги и дейности, които осигурява Националната здравноосигурителна каса, може да откриете на интернет адреса : http://www.nhif.bg.
Още на началната страница в рубриката "Вие питате" - "Издаване на Европейска здравноосигурителна карта", може да откриете необходимото заявление за издаването и указания за попълването му.

Поместен е също и списъкът на всички пунктове в държавата, където се издава важният документ, гарантиращ безплатна спешна и неотложна помощ на територията на Европейския съюз.
http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

Сайт обира наивници чрез здравни съвети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди