изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 12:38 EET
МЕСТНИ ВЛАСТИ ОТ ОБЛАСТТА СА НА МЕЖДУНАРОДНО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ В ЛОНДОН    
НовиниЗаместник-кметовете на общините Добрич и Балчик Камелия Койчева и Митко Петров участват тази седмица в обучителен курс в Лондон, организиран от международната организация за закрила на детето Лумос, съобщават от офиса на организацията в Добрич.

Представителите от България участват в обучението като част от международен екип, заедно с партньори от Хърватия, Чехия, Молдова, Украйна и Хаити, както и длъжностни лица от Европейската комисия. Обучението разглежда важните етапи на закриването на институциите, включително процеса на прехвърляне на ресурсите за създаването на общностни услуги в семейна среда, като приемна грижа, образователни услуги, както и обучение на персонала, който понастоящем работи в институциите за новите роли в грижата за детето, фокусирани върху отделното дете и за практическите стъпки за подготовка и преместване на децата. Главният изпълнителен директор на Лумос – Джорджет Мълхеър, която има обширен опит в работата по програми за деинституционализация в Централна и Източна Европа, ще проведе част от това обучение.

„В Европа все още има над един милион деца в институции, включително над 5 600 в България, които са лишени от възможността да живеят в семейство, от възможността да получат индивидуалната грижа, любовта и вниманието, които помагат на децата да растат и да се развиват. Нещо повече, възможностите за живот на децата, които растат в тези т.н. „сиропиталища” са сериозно засегнати на по-късен етап от живота им като възрастни.”

Лумос подпомага процеса на деинституционализация на грижите  за деца в България, където в момента в институции живеят приблизително 5 600 деца. Организацията работи в България от 2010 г. в сътрудничество с правителството и на централно равнище подкрепя изпълнението на проекта „Детство за всички”,  който има за цел закриването на всички специализирани институции за деца с увреждания в България. На местно равнище се изпълняват проекти в областите Варна и Добрич, където се подкрепят местните заинтересовани страни да осъществят и подобрят своите регионални стратегии за деинституционализация. Лумос работи също по редица програми за деинституционализация и в Чешката република, Република Молдова и Украйна, както и осигурява консултации и обучения на други държави и международни агенции, като напр. Европейската комисия – за да се помогне на децата да растат в семейство и да получават грижа от семеен тип. НДТ

 


Сходни връзки

МЕСТНИ ВЛАСТИ ОТ ОБЛАСТТА СА НА МЕЖДУНАРОДНО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ В ЛОНДОН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.20 секунди