изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-09-18 @ 22:39 EEST
Окръжен съд – Добрич, уважи частично иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 38-годишен добричлия и    
НовиниОкръжен съд – Добрич, уважи частично иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 38-годишния Метин Исм. Исм. и неговата съпруга и отне в полза на държавата имущество на стойност 208 897 лв. На конфискация подлежат автомобил „БМВ”, 3 броя мобилни телефони, 64 броя банкноти в EUR и парична сума, представляваща стойността от продажбата на лек автомобил „Форд”.

            Съдът обяви за недействителни по отношение на държавата сключените между тях двамата като продавачи и Милен Ал. като купувач, договор за покупко-продажба на недвижим имот, представляващ сграда за търговия и услуги.

            Окръжен съд – Добрич, отхвърли предявения от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество иск против Милен Ал. и още две лица, за прогласяване на недействителност по отношение на сключения между тях договор за покупко-продажба на недвижим имот – кафене и три магазина във въпросната търговска сграда.

            Съдът отне в полза на държавата от Метин Исм. и неговата съпруга сумата от 168 825 лв., получена от сключения между тях и Милен Ал. договор за покупко-продажба на друг имот.

            Съдът отхвърли предявения от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество против Метин Исм. и съпругата му иск за отнемане в полза на държавата на имущество над посочения от съда размер от 208 897 лв. до предявения размер от 231 282 лв.

         В хода на делото е установено, че единственият законен източник на доходи на Метин Исм. е приход от работна заплата в общ размер на 1768,42 лв. за периода 06. 04. 2011 г. – месец декември 2011 г. Не са констатирани законни доходи на съпругата му. Съдът възприема заключението по съдебно-икономическата експертиза, според което размерът на разходите на двамата ответници за периода 2005 г. – 2011 г., е в размер на

531 699,76 лв. или 2 899,67 броя минимални работни заплати. Това показва, че разходите надвишават законните им приходи с 529 931,34 лв., равняващи се на 2 892 минимални работни заплати.

            Решението на Окръжен съд – Добрич, е обжалвано от ответниците.

            Пресцентърът припомня, че искът на Комисията е предявен във връзка с влязъл в сила на 11.08.2011 г. съдебен акт  на Окръжен съд – Варна, срещу Метин Исм. Той е признат за виновен в това, че през периода 01.07.-09.11.2010 г. в гр. Добрич, в гр. Варна и в ФР Германия, е участвал в организирана престъпна група, създадена с користна цел, за да извършава престъпления трафик на хора през граница с цел да бъдат използвани за развратни действия.

 

16.08.2013 г.                                                Пресслужба Добрички окръжен съд          


Кремена Капралова
Пресаташе на Окръжен съд - гр. Добрич
 


Сходни връзки

Окръжен съд – Добрич, уважи частично иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество срещу 38-годишен добричлия и | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.27 секунди