изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-21 @ 04:28 EET
БИБЛИОТЕЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ СЕ СЪБИРАТ В АЛБЕНА    
КултураРегионална библиотека „Дора Габе” в Добрич, съвместно с програма „Глоб@лни библиотеки-България”, РБ „Пенчо Славейков” във Варна и РБ „Проф. Боян Пенев”-Разград, организират форум за местно развитие на тема: „Иновативни услуги в обществената библиотека – в подкрепа на местната общност”. Той ще се проведе на 3 и 4 септември в хотел "Лагуна Гардън" в курорта Албена.

На предстоящия форум ще бъдат дискутирани теми, продиктувани от предизвикателствата, пред които са изправени съвременните библиотеки за въвеждането на модерни иновативни е-услуги, ориентирани към потребностите на различните групи потребители и общности. За успешното внедряване и предлагане на нови е-библиотечни услуги  е необходим дебат между библиотечната общност, техните партньори и съмишленици. В рамките на срещата щe бъдат представени добрите библиотечни практики в разработването и предоставянето на електронни услуги, удовлетворяващи информационните потребности на местните общности в различни тематични области – в областта на пазара на труда (е-заетост), на здравеопазването (е-здраве), в областта на културата и образованието (е-култура, е-образование).
Форумът ще подпомогне обмена на добри библиотечни практики между трите административни области. Организираната тематична среща ще провокира идеи и мнения за въвеждане на иновации в търсене на модела на успешната библиотека и утвърждаването и като институция, която би могла да промени живота на хората в местните общности, ще спомогне за изграждането на капацитет на целевите библиотеки да провеждат застъпнически кампании и ще подобри създадените и поддържани партньорства с местната власт /община, областна управа/, образователни, социални и културни,  бизнес, регионални структури на държавната администрация: Дирекции „Регионални служби по заетостта”, „Бюро по труда”, Регионални здравни инспекции и др.
В програмата ще бъдат включени презентации от целевите библиотеки от областите Добрич, Варна и Разград по теми, които съответстват на приоритетите на библиотеките от двата региона, представят информационните им  възможности и тяхното максимално реализиране в съвременното библиотечно обслужване.
Програмата включва работа по групи по изготвяне на идейни предложения за въвеждане на нови е-услуги в библиотеките в подкрепа на местните общности: Е-правителство; Е-заетост- предоставяне на иновативни библиотечни услуги за потребителите на библиотеките в областта  на пазара на труда; Успешни партньорства между регионалните структури на Агенцията по заетостта и целевите библиотеки; Е-здраве; Е-култура.
Представяните идейни предложения и дискусиите между участниците се очаква да бъдат основа за въвеждане на конкретни нови услуги, приложими към настоящите условия и съобразени с потребности на потребителите.
Предвидените участници в регионалната среща са  представители на ЗУП, библиотекари от целеви библиотеки  от областите Добрич, Варна и Разград, представители на местната власт, партньори, журналисти.  НДТ


 


Сходни връзки

БИБЛИОТЕЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ СЕ СЪБИРАТ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.77 секунди