изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-12 @ 19:56 EET
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕДСТАВИ РЕСОРИТЕ НА ЗАМЕСТНИЦИТЕ СИ    
Новини

Губернаторът отчете втория месец от мандата сиРесорите на двата си заместници представи на специална пресконференция вчера областният управител на Добричка област Недко Марчев. Той съобщи, че Даниел Йорданов ще подпомага реализирането на правомощията на Областния управител в провеждането на държавната политика на регионално ниво, като отговаря за развитие на секторните политики в отрасъл „Земеделие", ще съдейства от страна на държавата за устойчиво развитие на различните видове туризъм, ще е отговорен и за стимулиране на качествено образование в област Добрич, младежки дейности и спорт.
Исмет Абил ще подпомага областния управител, като отговаря за заетостта и развитието на социалните политики, за екология и опазване на околната среда, както и за осигуряването на по-качествено и достъпно здравеопазване в областта.

Даниел Йорданов обясни, че в сферата на земеделието ще работи за това да има добра координация на областната дирекция и службите по общини. По отношение на образованието той вече е провел среща с началника на Регионалния инспекторат по образование Петър Петров и се е запознал с проблемите, със състоянието на сградния фонд, както и с подготовката за първия учебен ден. По отношение на сферата на туризма той обясни, че ще се контролират имотите, които са отдадени под наем.

Исмет Абил обясни, че до две седмици ще проведе срещи по общините, за да се запознае как се изпълняват общинските планове в сферата на социалните услуги. Предвижда да инициира среща на бизнеса и дирекциите „Бюро по труда”, за да се обсъдят възможностите за намаляване на безработицата и осигуряване на реална заетост на безработните в бизнеса. По отношение на сектора „здравеопазване” и обсъждането на Националната здравна стратегия, Исмет Абил има намерение да предложи да има изнесени отделения на областната болница в общините, където общинските здравни заведения са закрити, както в Тервел и Генерал Тошево, обясни той.

Областният управител Недко Марчев запозна журналистите и с отчета за дейността си през втория месец от мандата. Той посочи, че са проведени работни срещи и заседания на местно и национално ниво, регулярни проверки на граничните контролно-пропускателни пунктове и на състоянието на морските плажове, отдадени под наем. Освен това, областният управител стартира инициатива по създаването на Обществени съвети.

Недко Марчев акцентира и на постигнатото споразумение за разсрочване на задълженията на „ВиК” към „Енерго Про”, като благодари на управителите на двете фирми, а също и на регионалния министър Десислава Терзиева за бързата й намеса.

През изминалия месец са приети и изслушани общо 42 граждани, на които са дадени конкретни отговори и указания за последващи действия.

Отчетено бе също, че през първите два месеца от мандата е реализиран ефективен контрол и много добра координация с териториални структури и звена, които имат задължения по реализиране на безпроблемното прибиране на селскосктопанската реколта и осигуряването на пожарната безопасност през жътвената кампания в област Добрич, в резултат на което не са допуснати сериозни пожари и щети за земеделските производители. НДТ

 


Сходни връзки

ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕДСТАВИ РЕСОРИТЕ НА ЗАМЕСТНИЦИТЕ СИ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ ПРЕДСТАВИ РЕСОРИТЕ НА ЗАМЕСТНИЦИТЕ СИ
Автор: Anonymous да 2013-09-03 @ 15:17 EEST
Вече втори месец не могат да си разпределят мандатите. Пази Боже и варди!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.99 секунди