изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-20 @ 22:03 EET
ПО ДВЕ ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ ПЛАЖОВЕ СА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО    
ТуризъмЗа първи път са заснети 29 плажа, отдадени под наем от областните управители на Добрич, Варна и Бургас

 През летния сезон са направени общо 182 проверки или по две проверки на всички 91 плажа, от които 58 са предоставени на концесия, а 33 - под наем. Това съобщи вчера Министерството на регионалното развитие, което представи предварителните резултати от извършените от екипа на Министерството проверки на плажовете. Проверяващите са установили общо 247 нарушения. Първата проверка е проведена в края на юни - началото на юли. Тогава са регистрирани 124 нередности и са направени предписания за отстраняването им в срок, съгласно договорните условия. След втората проверка през август повторно са установени 28 нарушения и са наложени съответно 28 неустойки, допълни тя. До момента, на база първоначалните данни и анализи, са наложени глоби за над 130 хил.лв., посочват от регионалното министерство.
През август е извършено и геодезическо заснемане на 120 плажа. За първи път са заснети и 29 плажа, отдадени под наем от областните управители на Добрич, Варна и Бургас. Това включва заснемане на площта на преместваемите обекти и допълнителните търговски площи към тях. Проверява се дали е спазена съгласуваната от Министерството схема за преместваемите обекти и осигурена ли е 50% свободна зона.
Според регионалния министър Десислава Терзиева, основният проблем, констатиран при проверките през сезон 2013 г. и очертан като трайна тенденция, е свързан с осигуряването на необходимия брой квалифицирани спасители за осигуряване на водното спасяване. И при двете проверки, неизпълнение на това задължение се отчита при 20 морски плажа. Министър Терзиева обяви, че проверките ще продължат през месец септември. Ще бъде направено и второ геодезическо заснемане на плажовете, където са констатирани нарушения през август.

От областната управа в Добрич пък съобщиха, че в изпълнение на заповед на областния управител Недко Марчев на 17 и 18 юли и на 28 и 29 август комисия е извършила оглед и проверка на състоянието на морските плажове, предоставени за управление на областния управител, които са отдадени под наем. Те са на територията на общините Балчик и Каварна. Отчетено е, че направените предписания за отстраняване на нередности са взети под внимание от наемателите и към момента няма съществени нарушения. НДТ

 

 


Сходни връзки

ПО ДВЕ ПРОВЕРКИ НА ВСИЧКИ ПЛАЖОВЕ СА ИЗВЪРШЕНИ ПРЕЗ ЛЯТОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.02 секунди