изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2018-11-17 @ 09:18 EET
„АЛБЕНА” АД МОДЕРНИЗИРА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ СИ РЕСУРСИ    
Туризъм„Албена” АД успешно приключи изпълнението на  проект "Повишаване конкурентноспособността на „Албена" АД чрез внедряване на информационна система за управление на човешките ресурси" по оперативна програма „Развитие на конкурентноспособността на българската икономика", съобщиха от туристическото дружество.

С цел ефективно управление на служителите се използва пълната функционалност на системата за управление на човешки ресурси HeRMeS®, която е собствена разработка на ТехноЛогика и покрива целия управленски цикъл, свързан с набирането, оценката и развитието на човешкия капитал. С помощта на HR софтуера се осъществява оптимизация и по-добро планиране на персонала от всички отдели и обекти на туристическата компания: администрация, хотели, ресторанти, плаж и поддръжка, където в летните месеци работят до 3900 човека.

Специално за „Албена” АД е разработена интеграция между HeRMeS®и системата за хотелско настаняване на курортния комплекс, което предоставя възможност да се планират графиците на служителите в хотелите и ресторантите спрямо направените резервации. На базата на отработеното време, и данните от хотелския софтуер, мениджърите могат да следят и анализират дали броя персонал е според норматива или се разминава.

Внедрените във всички обекти Self Service процедури „Графици" позволява на управителите изключително точно да поддържат и отчитат движението и разходите за персонала на различните туристически обекти за всеки един ден от месеца. Системата следи за спазване на регламентираните от работодателя и нормативната база изисквания за отработено време и почивка.

Освен по-доброто планиране и контрол на броя и вида персонал, с нововъведението се извършва и ежемесечна оценка на представянето на служителите по определени за всяка длъжност компетенции. На базата на тези атестации,  преките мениджъри разпределят и допълнителните месечни възнаграждения.

Изпълнението на дейностите по проекта има за цел оптимизация на работните процеси и на управлението на човешките ресурси и създаване на предпоставки за устойчиво развитие в дългосрочна перспектива. НДТ

 


Сходни връзки

„АЛБЕНА” АД МОДЕРНИЗИРА УПРАВЛЕНИЕТО НА ЧОВЕШКИТЕ СИ РЕСУРСИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2018 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.50 секунди